← Terug naar overzicht

Waar kun je als student sporten in Delft?

Als je net op jezelf woont en lekker van het studentenleven aan het genieten bent, vergeet je af en toe dat je ook goed voor jezelf moet zorgen. Lange nachten met bier en een vette hap in de snackbar zijn leuk, maar niet goed voor je gezondheid. Daarom lees je hier hoe je fit blijft als student in Delft.

Ga buiten hardlopen

Nu de winter bijna voorbij is en het buiten weer wat langer licht blijft, is buitensporten een goede manier om fit te blijven. Een van de simpelste opties is hardlopen. Behalve goede sportschoenen en -kleding heb je hier niet zo veel voor nodig. Doordat je geen geld uit hoeft te geven aan dure abonnementen of sportspullen, past deze manier van fit worden goed in een studentenbudget. In Delft kun je leuk hardlopen bij het Delftse Hout.

Ga naar de sportschool

Sport jij toch liever binnen? Dan is de sportschool ook altijd een optie. Het fijne hiervan is dat er altijd mensen zijn die jou (tegen betaling) kunnen helpen om fit te worden. Vind je het lastig om zelf met al die apparaten aan de slag te gaan? Dan kun je bij veel sportscholen meedoen met groepslessen. Zo hoef je zelf niet na te denken over welke lichaamsdelen je die dag wilt trainen en ben je tóch een uurtje goed bezig! In Sascha’s blog over sporten in Delft lees je bij welke sportscholen je terechtkunt.

Ga bij een studentensportvereniging

Het is makkelijker om te gaan sporten wanneer je het ook gezellig vindt. Gelukkig is Delft een studentenstad, wat betekent dat er ook veel studentensportverenigingen zijn. Hier kun je terecht om fit te worden, maar ook voor gezelligheid. Er zijn onder anderen hockey-, roei- en voetbalverenigingen te vinden. Op onze pagina met studentensportverenigingen in Delft lees je welke opties er nog meer zijn.

Ga baantjes trekken

Baantjeszwemmen is misschien niet de meest spannende sport, maar je wordt er wel héél fit van. Je hebt hiermee namelijk meteen een full body workout te pakken. Bij het Sportfondsenbad kun je vaak op meerdere tijden op de dag banen zwemmen.

Ga bootcampen

Als je graag met een groep sport, dan is bootcamp misschien wel iets voor jou. Deze sportles wordt buiten georganiseerd door een sportinstructeur die precies weet hoe hij/zij jou fit moet krijgen. Sporten in de buitenlucht is super goed voor je, dus dit is zeker een aanrader. Check de website van The Bootcamp Club voor trainingstijden en tarieven.

Uiteraard blijf je niet alleen fit door te sporten. Het is ook belangrijk dat je de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Wil je hier meer tips over? Lees dan de blog over lekker en gezond koken van Nienke. Of check welke vitamines in welk eten zitten.

Meer studentennieuws

Thuis studeren
Borrelplank
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden