← Terug naar overzicht

Het afsluiten van een autoverzekering hoeft niet lastig te zijn!

autoverzekering

Als je aan het studentenleven denkt, denk je waarschijnlijk al snel aan fietsen. In veel studentensteden is fietsen ook de snelste manier om ergens te komen. Tegenwoordig zijn er toch veel studenten die in bezit zijn van een auto. Bijvoorbeeld om hun ouders makkelijker te bezoeken in het weekend of om naar hun werk of stagebedrijf te rijden. Bij een autoverzekering komen verschillende dingen kijken. Wij hebben alvast de verschillende autoverzekeringen op een rijtje gezet. Zo weet je precies welke het beste bij jou past!

Verschillen in autoverzekeringen

Rij jij in een splinternieuwe Fiat 500 of heb je juist een tweedehands Opel Corsa van 10 jaar oud om de stad door te scheuren? Dit heeft invloed op welke autoverzekering je het beste kunt afsluiten. Je bent verplicht om een autoverzekering af te sluiten zodra de auto met kenteken op jouw naam staat. Je denkt misschien dat het ingewikkeld is om een autoverzekering af te sluiten, maar eigenlijk zijn er maar drie verschillende autoverzekeringen. Dat valt best mee toch?!

Autoverzekering afsluiten

Als jij in een auto rijdt die ouder is dan 10 jaar, kan je kiezen voor een WA-verzekering. Bij deze verzekering krijg je hulp bij schade aan anderen. Als je bijvoorbeeld schade maakt aan een andere auto, doordat het inparkeren niet zo soepel ging als je had gehoopt, ben je verzekerd. Misschien heb jij wel een auto die tussen de 6 en 10 jaar oud is. Dan kan je misschien beter kiezen voor een Beperkt Casso. Deze autoverzekering is net iets uitgebreider dan de WA-autoverzekering. In dit geval ben je namelijk ook verzekerd tegen brand, diefstal, inbraak, ruitschade en hagel. Ben jij mega trots op je nieuwe auto en wil jij voor alle zekerheid gaan? Met een All-Risk verzekering ben je verzekerd voor alle schade aan jouw auto, maar ook die van anderen. Van aanrijding en vandalisme tot iets wat je eigen schuld is, je bent voor (bijna) alles verzekerd. Lees wel altijd goed de polisvoorwaarden van verzekering, zodat je niet voor verrassingen komt te staan!

Ben je er nog niet helemaal uit welke verzekering je wilt afsluiten? Het is in ieder geval belangrijk dat je je goed verdiept in alle mogelijkheden. Ben jij nog niet in het bezit van een eigen auto, omdat je nog rijlessen volgt? Hier lees je alles wat je wilt weten over je autorijbewijs.

Meer studentennieuws

Regelen
budgetteren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden