← Terug naar overzicht

Klussen: dit heb je nodig als je op jezelf woont!

slagschroefmachine

Eindelijk is het moment daar: je gaat op jezelf wonen! Iets waar je al maanden - misschien wel jaren - naar uitkijkt! Het vinden van een kamer was een struggle, maar nu heb je de sleutel en gaat het grote-mensen-leven toch echt beginnen! Maar alles wat erbij komt kijken had je misschien niet helemaal verwacht... Wij vertellen je wat je allemaal nodig hebt als je gaat klussen!

Verhuizen naar Delft

Je hebt een supertoffe kamer of studio weten te bemachtigen in Delft. Supergaaf, gefeliciteerd! Als je de sleutel hebt gekregen kan het klussen beginnen, maar omdat het jouw eerste kamer is heb je alle meubels nieuw besteld. De IKEA komt morgen alles leveren, maar dat ga je niet met de hand in elkaar schroeven toch? Een slagschroefmachine kopen is de oplossing! Deze is een stuk lichter dan een gewone schroefmachine en makkelijker in gebruik. Zo gaat het in elkaar zetten van alle bouwpakketten gegarandeerd een stuk sneller!

Basis gereedschap

Je hebt je slagschroefmachine, maar daarmee kom je er niet. Wat als je een spijker in de muur moet slaan? Precies! Hieronder een lijstje met het belangrijkste gereedschap:

  • Hamer;
  • schroevendraaier. Koop een setje met verschillende bitjes, superhandig;
  • een rolbandmaat;
  • verschillende tangetjes;
  • moersleutel

Opknappen in huis

Al dit gereedschap kun je natuurlijk ook gebruiken als je al ergens woont. Misschien is het tijd om een hoekje in huis op te knappen? Zelf woon ik in een studio en heb ik een tijd terug in mijn keuken een barretje gemaakt. Veel meer dan een plank is het niet, een barkruk eronder en klaar. Wel moet je gaten boren in de muur om de plank aan op te hangen, hiervoor heb je een (klop)boormachine nodig. Deze leen ik van mijn ouders. Heb je geen plek in de keuken voor een leuk barretje? Too bad, maar dan heb ik een ander idee voor je: knap jouw toilet op! Vorig weekend heb ik mijn saaie, witte toilet een goede lik verf gegeven en aan de muur twee plankjes opgehangen. Kleed het aan met leuke accessoires en fijne geurstokjes en het kleinste kamertje in huis is plots supergezellig!

Begint het helemaal te kriebelen bij jou, maar moet jij eerst nog een kamer vinden? Lees dan van A tot Z: de gids naar je perfecte kamer!

Meer studentennieuws

Thuis studeren
Borrelplank
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden