← Terug naar overzicht

Goede studieplekjes in Delft

Studeren in Delft

In een druk studentenhuis kan het lastig zijn om rustig studieplekje te vinden. Veel studenten kiezen er dan ook voor om buiten de deur te studeren. Maar waar vind je de beste studieplekken in Delft? In deze blog zet ik er een aantal voor je op een rijtje.

TU Delft Library

Uiteraard is de universiteitsbibliotheek een optie. Op de website van de TU vind je een overzicht van alle studieplekken. Een nadeel van iedere universiteitsbibliotheek, is dat het vaak overvol is. Hoewel er extra plekken beschikbaar zijn tijdens tentamenperiodes, blijft het rond deze tijd vaak vechten voor een plekje. Gelukkig zijn er nog andere spots in Delft waar je terecht kunt voor een productief studiedagje.

‘t Postkantoor

Ga bijvoorbeeld eens langs bij ’t Postkantoor. In dit café/restaurant is veel plek om neer te strijken met je studieboeken. Het is hier uiteraard minder stil dan in de UB, maar met de ruime tafels en het grote aantal plekken is het toch een fijne studiespot. Bovendien kun je de trek die je krijgt van het studeren meteen stillen met een heerlijke lunch. Het adres van ’t Postkantoor is Hippolytusbuurt 14.

DOK

De openbare bibliotheek wordt door veel studenten over het hoofd gezien. Dit is echter ook een ideale plek om een middag te studeren. De openbare bibliotheek in Delft, ook wel DOK genoemd, vind je aan het Vesteplein. Ook is er een vestiging in Delft Zuid, aan de Duke Ellingtonstraat.

Kek

Bij Kek aan de Voldergracht wordt veel verschillende koffie geserveerd die jou lekker wakker en alert houdt tijdens het studeren. Ook hier kun je je honger tijdens het studeren stillen met allerlei lekkere gerechten. Deze zijn zelfs huisgemaakt in de keuken van Kek!

Wil je van te voren nog even gauw een lekker ontbijtje naar binnen werken? Dit zijn de leukste ontbijtplekjes van Delft!

Meer studentennieuws

Thuis studeren
Borrelplank
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden