← Terug naar overzicht

Zo leer je nieuwe mensen kennen in Delft

nieuwe vrienden in studentenstad

Als je nieuw bent in een studentenstad, kan het soms best lastig zijn om nieuwe mensen te leren kennen. Want waar begin je met zoeken? In deze blog geven we een paar tips waarmee je in no time nieuwe vrienden vindt in Delft!

Ga bij een studentenvereniging

De makkelijkste optie is om je aan te melden bij een studentenvereniging. Je kunt je natuurlijk bij het Corps aansluiten, maar als dat niets voor jou is, zijn er nog genoeg andere opties. Er zijn gezelligheidsverenigingen van verschillende groottes en met verschillende sferen. Je leest hier meer over op onze pagina met gezelligheidsverenigingen in Delft. Naast gezelligheidsverenigingen zijn er ook veel sportverenigingen, zoals roeien, volleybal en hockey.

Ga op kamers

Dit klinkt eng, maar het is juist een aanrader om jezelf in het diepe te gooien. Wanneer je op kamers gaat, heb je meteen contact met andere studenten. Je huisgenoten kennen vast weer andere mensen of weten de leukste plekken om met nog meer mensen te socializen. Als je een kamer in Delft zoekt, kijk dan even bij ons kameraanbod of bij Stichting DUWO. Lees ook onze gids om de perfecte kamer te bemachtigen!

Zoek een bijbaantje

Houd je tijd over naast je studie? Zoek dan een bijbaantje in Delft. Hiermee verdien je een beetje geld om je studentenleven te bekostigen én je kunt er nieuwe mensen leren kennen. Ga op zoek naar een baan met collega’s van je eigen leeftijd. In de horeca zijn bijvoorbeeld veel studenten te vinden. Bovendien kun je in horecagelegenheden ook makkelijk een praatje maken met gasten. Delftstudentenstad verzamelt de leukste vacatures van bijbaantjes in Delft voor je!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden