← Terug naar overzicht

De leukste winterse activiteiten in Delft!

winter snow cold

De feestdagen zijn voorbij en de vakantie is afgelopen. Helaas betekent dit ook dat de gezellige kerstsfeer, die je door december heen sleepte, er niet meer is. Gelukkig kun je een winterdip voorkomen door afleiding te zoeken. Lees hier welke leuke winterse activiteiten er de komende tijd in Delft zijn!

IFFR & X TU Delft

Op 9 januari komt het International Film Festival Rotterdam (IFFR) voor een avondje naar Delft. De dramafilm Capharnaüm wordt die avond om 19:30 uur gedraaid in de Theatre Hall van X op de campus van de TU. Deze dramafilm sleepte de Bankgiro Loterij Adience Award binnen. Een must see dus als je je gedachten even helemaal wilt verzetten. Voor een regulier ticket betaal je €5, maar studenten krijgen 50% korting! Je koopt je kaartje op de website van het IFFR.

Filosofisch Café

Na de gezellige decembermaand is het best logisch dat veel mensen in een winterdip raken. Om dit tegen te gaan, is een bezoekje aan een inspirerende spreker dus zeker een goed idee. Studium Generale organiseert een aantal keer per jaar een Filosofisch Café, waarbij allerlei verschillende onderwerpen de revue passeren. Op 22 januari wordt er gesproken over een passend onderwerp bij deze donkere dagen: de kracht van falen. Hier leer je dat (en waarom) het helemaal niet verkeerd is om af en toe een foutje te maken. De lezing wordt georganiseerd in Theater de Veste. De kaartjes voor het Filosofisch Café kosten €5 per stuk.

Gluren bij de Buren

Met Gluren bij de Buren krijg je op 9 februari de kans om eens een kijkje te nemen in het huis van onbekenden in jouw stad. Huiskamers worden voor een avondje omgetoverd tot een podium voor lokale talenten. De optredens vinden plaats van 12:00 tot 17:00 uur en zijn gratis toegankelijk. Wil jij graag bijdragen aan dit leuke concept? Dan kun je Gluren bij de Buren steunen met een vrijwillige bijdrage.

Mooie Boules

Jeu de boules is helemaal hip! In meerdere steden worden knusse barren geopend waar je een gezellig potje jeu de boules kunt spelen. Zo vind je Mooie Boules aan de Professor Schermerhornstraat. Hoewel het buiten winter is, waan je je binnen tussen alle jeu-de-boules-banen op een Franse camping. Uiteraard serveren ze hier ook lekkere hapjes en drankjes. Een goede activiteit om met je vrienden de kou te vermijden dus! Reserveer snel een baan via de website van Mooie Boules!

Ga op pad!

Ondanks dat er genoeg te doen is in Delft, is de beste tip tegen een winterdip misschien wel om even weg te gaan. Een andere omgeving, leuke mensen om je heen en gezellige dingen doen: de perfecte formule om je op te laden! En zo'n (mini)vakantie hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Er zijn namelijk een heleboel leuke wintervakanties voor een studentenbudget!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden