← Terug naar overzicht

5 typische studentendrankjes

feestje alcohol

Dat bier een populair drankje onder studenten is, is natuurlijk geen geheim. Maar wist je dat het merendeel van de studenten ook regelmatig sterke drank drinkt? Als je erover nadenkt, is dit ook helemaal niet zo gek. Want sterke drank zit in cocktails, mixdrankjes en shotjes natuurlijk. Maar welke sterke dranken zijn nou typisch voor studenten?

1. Alles met rum!

De klassieke rum-cola wordt natuurlijk veel gedronken door mannelijke studenten. Maar ook in complexere drankjes is rum terug te vinden. Denk aan een Dark & Stormy, Mojito en een Piña Colada. Als er dus een sterke drank is waar je een heleboel studenten blij mee maakt, is het wel rum. Persoonlijke favoriet is de rum van Clement. Dit komt door de toevoeging van ingrediënten als honing, kruiden en een vleugje vanille. Wil je deze rum ook een keer proberen? Dan kun je hier Clement rum kopen.

2. Paardenkut

Als je net studeert, is het even wennen als je een charmant hertje '2 paardenkutten' hoort gillen tegen de barman. Gelukkig wen je er snel aan, want een paardenkut (of PK) is rete-populair in de studentenwereld. De paardenkut bestaat uit Apfelkorn en spa rood: supersimpel en smaakt als limonade.

3. Wodka

Wodka is in elke vorm populair onder studenten. Puur als shotje of gemixt met frisdrank. Heb je last van studenten kilo’s en ben je op dieet? Dan bestel je wodka met spa rood. Weinig calorieën en prima te drinken.

4. Straaljager

Dit drankje klinkt erg spectaculair, maar is eigenlijk heel eenvoudig. De straaljager bestaat namelijk uit jenever en bitter lemon. Niet heel spannend dus, maar als je er genoeg van drinkt stijg je misschien wel op ;).

5. Shotjes

Shotjes maken of breken je avond en voor elke gelegenheid is er wel een. Een meisje versieren? Kies voor een zoete. Iets te vieren met je maten? Bestel tequila. Je vrienden stangen? Dan doet Sambuca het altijd goed.

Zoek je nog een leuk spelletje om deze typisch studentendranken te nuttigen? Lees dan ook onze blog de 3 leukste (onbekende) drankspelletjes!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden