← Terug naar overzicht

4 tips om de leukste vintage kleding te scoren

vintage kleren

Vintagekleding is helemaal hip! Het zorgt er niet alleen voor dat je een originele outfit hebt, maar het is ook nog eens lekker duurzaam. Maar hoe en waar scoor je nou goede vintagekleding? In deze blog lees je het.

Weet wat je staat

Een nadeel van vintagekledingwinkels is dat er vaak geen verschillende maten zijn. Waar je bij de H&M kunt kiezen uit verschillende kleuren en maten van hetzelfde model T-shirt, moet je het in een vintageshop met één exemplaar doen. Houd bij een zoektocht naar vintagekleding daarom rekening met wat je past en wat jij mooi vindt staan bij jezelf. Ben je bijvoorbeeld aan de kleine kant? Dan scoor je sneller een leuk (oversized) T-shirt dan een spijkerbroek met pijpen waar je niet over struikelt.

Ga op zoek naar kilo sales

Vintage kilosales zijn dé ideale plek om goedkoop veel vintagekleding te scoren. Dergelijke verkoopdagen worden door verschillende organisaties in verschillende steden georganiseerd. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij Vinokilo of Square Eight. Bij een kilosale betaal je vaak tussen de €15 en €20 voor een kilo kleding. Zeker wanneer je voor de lichtere items gaat, zoals blouses, T-shirts of broeken van dun materiaal, ben je hier goedkoop uit. Houd er rekening mee dat bijvoorbeeld jassen en kleding van spijkerstof al snel veel wegen. Neem bovendien je tijd om goed rond te kijken, want het aanbod is vaak groots.

Vintage kleding uit je eigen omgeving

Een vintagekledingwinkel of kilosale is een goede plek om ‘nieuwe oude’ kleding te vinden. Maar vergeet ook niet om in je eigen omgeving te ‘shoppen’. Vraag bijvoorbeeld aan je ouders, oma of opa of zij nog kleding hebben liggen die ze niet meer dragen. Zo kun je goedkoop (of zelfs gratis) aan nieuwe kleding komen. Vaak hangt er dan ook persoonlijke waarde aan het kledingstuk, wat het extra leuk maakt!

Pas op voor miskopen

Vintagekleding is top, maar de kans op miskopen is wel groter dan in een normale kledingwinkel. Voordat je iets koopt, is het daarom belangrijk om de kleding goed te checken. Pas bijvoorbeeld op voor vlekken. De kans is groot dat je deze er niet uitgewassen krijgt. En controleer ook of er geen gaten of grote slijtageplekken in de kleding zitten. Soms kun je dit zelf repareren, maar dit is niet altijd mogelijk.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden