← Terug naar overzicht

Met deze tips maak je je kamer supersnel heel gezellig!

kamer inrichten

Als je voor het eerst op jezelf gaat wonen, bijvoorbeeld omdat je gaat studeren in een andere stad, dan is het belangrijk dat je kamer een beetje gezellig is. Maar als je eenmaal zeker weet dat je deze studie leuk vindt, en 'm wilt blijven volgen dan is het belangrijk dat je studentenkamertje ook echt een thuis wordt. Hoe je dat doet? Dat lees je hieronder allemaal!

Een kleurtje op de muur

Goeie kans dat je de muren in je studentenkamer gewoon wit hebt gehouden. Maar als je voorlopig nog wel in deze kamer blijft is het misschien wat leuker om wat aan die wand te doen. Ben je niet zo'n interieurontwerper of houd je niet zo van klussen? Not a problem! Als je wel van een beetje klussen houdt is het kiezen van een tof behang aan te raden. In de bouwmarkt kun je altijd wat samples meenemen naar huis om te kijken of het wel echt past bij je kamer. Houd je niet zo van schilderen, maar wil je wel een kleurtje op de muur? Kies dan voor het beschilderen van een halve wand! Maak gebruik van een meetlint en een waterpas om een rechte horizontale lijn uit te tekenen op je muur. Kies voor een groot contrast om je kamer een goede boost te geven! Zo hoef je maar een halve muur te verven, maar heb je wel een lekker kleurtje op je muur!

Werk- en eettafel

Om thuis te kunnen studeren, is een beetje tafel wel fijn om in je kamer te hebben. Dit hoeft natuurlijk niet een enorme oppervlakte te hebben, maar handig is wel als je deze tafel ook kunt gebruiken als eettafel! Voor een stoere kamer kies je voor eetkamerstoelen industrieel look. Houd je juist van wat zachtere kleuren en stoffen? Kies dan voor stoelen met een velours materiaal! Heb je nou erg weinig ruimte in je kamer voor een echte tafel? Koop, of als je heel handig bent, maak een opklap tafel! Ideaal om alleen aan te zitten als je studeert, maar kun je er uitgeklapt wel een paar vrienden aan kwijt tijdens een avondje spelletjes!

Finishing touch

Voor de finishing touch hang je een andere lamp op aan het plafond, kies je voor nieuwe, lichte gordijnen en leg je een lekker warm, hoogpolig kleed op de vloer. Door gebruik te maken van verschillende soorten materialen in je kamer creëer je diepte en lijkt het het bijna alsof je kamer een paar vierkante meter groter is ;-)! Als je weinig licht binnen krijgt is het superslim om op de muur tegenover je raam een grote spiegel op te hangen. De spiegel reflecteert het zonlicht waardoor je kamer veel lichter wordt én daarom groter lijkt! 

Dit zijn een aantal supermakkelijke tips waardoor je je kamer gezelliger krijgt en het wat meer als thuis voelt. Zou je ook wel wat plantjes willen? Deze planten maken de lucht in jouw kamer gezonder!

Meer studentennieuws

slaapkamer inrichten tapijt
delftse drankjes
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden