← Terug naar overzicht

Je gedeelde appartement samen inrichten!

huisgenoten samenwonen

Veel studenten moeten het doen met een propvol studentenhuis, maar sommigen hebben het geluk dat ze een appartement kunnen delen met studiegenoten of zelfs vrienden! Dat is toch wel een beetje een droom van iedereen, toch? Samenwonen met je beste vrienden of vriendinnen tijdens je al geweldige studententijd. Dan is het vaak wel zo dat jullie het appartement zelf helemaal moeten aankleden en inrichten. Superleuk, maar soms ook wat lastig. Ik geef je wat tips!

Woonkamer

Met een beetje mazzel is er een woonkamer waar jullie samen kunnen chillen. Zorg ervoor dat er een bank staat waar plaats is voor jullie allemaal zodat jullie samen eindeloos kunnen Netflixen, gamen en brak de dag kunnen doorbrengen. Om wat privacy te hebben is het slim om overgordijnen op te hangen. Deze zorgen voor privacy, maken de ruimte wat donkerder maar sluit het zonlicht niet volledig buiten zodat het toch nog gezellig is. Een bijkomend voordeel van dit type gordijnen is dat ze niet zo prijzig zijn!

Keuken

Je vriendschap met je huisgenoten kan supergoed zijn, maar het is nooit prettig om thuis met trek te komen en te merken dat je laatste boterhammen zijn opgegeten door je huisgenoot. Daarom is het aan te raden om de planken in de koelkast te verdelen, maar ook wat plek te creëren in een voorraadkast. Zo kun je je eigen voorraadje theezakjes, kauwgom en bier in de gaten houden. Tik ergens een goedkope kast op de kop, koop bij de bouwmarkt een potje krijtverf en schilder daarmee de kastdeuren. Hierop kun je jullie namen schrijven, maar ook jezelf een reminder geven dat je écht melk en kaas moet kopen. 

Badkamer

De badkamer indelen kan een pittig klusje zijn, zeker als het een krappe ruimte is. Maak gebruik van de ruimte onder de wastafel om de handdoeken op te bergen. Om ervoor te zorgen dat het geen enorme chaos wordt met alle producten, kun je voor iedereen een rekje of mandje aan de wanden bevestigen. Dit kleedt de ruimte gezellig aan en het is voor iedereen duidelijk waar 'ie zijn of haar spullen kan dumpen. Heb je nou een enorm raam en kan iedereen schaamteloos jullie kleine badkamer inkijken? Kies voor een lichte kleur raamdecoratie om de badkamer licht te houden, maar wel nieuwsgierige ogen buiten te houden.

Slaapkamer

Het is belangrijk dat je lekker kan slapen in je eigen slaapkamer. Zorg ervoor dat je je thuis voelt, dus geef je wand een mooie kleur, hang wat fotolijstjes op en creëer een knusse zithoek. Een ander belangrijk onderdeel van een fijne slaapkamer is dat je kamer donker genoeg is om te kunnen slapen. Vaak zijn alleen gordijnen niet genoeg, of zijn die te donker voor als je alleen het scherpe zonlicht buiten wilt houden. Kies voor een verduisterend rolgordijn om het licht volledig buiten te sluiten. Ik zou dan ook aanraden om overgordijnen op te hangen tegen alleen de inkijk en het scherpe zonlicht overdag als je aan het studeren bent bijvoorbeeld. 

Mochten jullie er wat betreft interieur helemaal niet uitkomen? Maak allemaal een Pinterest-bord van jullie wensen in het appartement zodat jullie elkaars ideeën kunnen beoordelen en daar gezamenlijk iets leuks van kunnen maken!

Meer studentennieuws

roze cadillac
zomerse recepten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden