← Terug naar overzicht

Hoe kom je de laatste maand voor de zomervakantie door?

https://pixabay.com/photos/book-college-education-girl-2178586/

De zon breekt door, de dagen worden warmer en langer. Een heerlijk fris biertje op een zonovergoten terras klinkt erg aantrekkelijk. Echter, het is nog geen vakantie en die studiepunten komen niet vanzelf binnen. De laatste maand voor de zomervakantie is soms best lastig. Motivatie opbrengen gaat moeilijker en afleidingen zijn overal. Toch is het belangrijk ook deze maand goed door te komen en je studiejaar mooi af te ronden. Daarom lees je in deze blog tips voor deze laatste loodjes.

Maak het jezelf zo comfortabel mogelijk

Studeren terwijl de zon door je raam schijnt is niet makkelijk. Hoe warm en lekker het buiten ook is, die boeken moeten toch open en dat verslag moet af. Om dit te laten slagen, kun je de situatie voor jezelf zo comfortabel mogelijk maken. Studeer bijvoorbeeld lekker buiten en geniet zo alsnog van de zon. Heb je geen tuin? Ga dan naar een parkje, een fijne binnentuin of pak de trein naar je ouderlijke huis om daar te profiteren van de tuin.
Heb je eenmaal een lekker plekje gevonden, zorg dan voor een verfrissend drankje en wat lekkere snacks. Dit maakt het studeren een stuk draaglijker!

Vermijd afleiding

Het is belangrijk je zoveel mogelijk af te sluiten van afleidingen. Wellicht heb je vrienden die al vakantie hebben, werkend zijn of gestopt zijn met hun studie. Zij zitten ongetwijfeld continu op het terras, erg jaloersmakend. De truc is om je te focussen op jezelf en je niks van hen aan te trekken. Een goede tip is om je telefoon echt weg te leggen. Dit betekent dat je hem in een andere ruimte legt en er niet bij pakt tijdens het studeren. Je kunt je hierdoor beter focussen en wordt niet verleid door leuke insta fotootjes of Whatsapp berichten.

Balans!

Hoewel de kans groot is dat er ook in de laatste maand nog een hoop werk te doen valt, moet je het voor jezelf wel haalbaar maken. Niemand kan uren achter elkaar studeren. Zorg voor een goede balans tussen studie, werk, andere verplichtingen en vrije tijd. Loop bijvoorbeeld na twee uur studeren even een blokje om en pak meteen wat straaltjes zon mee. Of profiteer van de lange warme avonden en ga na een dag studeren nog even lekker buiten sporten. Pak bijvoorbeeld je skates eens uit de kast en trommel wat vrienden op om een rondje te maken en meteen een lekker ijsje te halen als toetje. Zorg daarnaast voor genoeg slaap en eet gezond en genoeg, dan kun je er langer en beter tegenaan!

Mooie vooruitzichten

De maand lijkt nu vast nog eindeloos te duren. Dat is hij niet! Voor je het weet is dit studiejaar voorbij en begint er weer een heerlijke, lange zomervakantie. Om jezelf te motiveren, kun je vast genieten van de mooie vooruitzichten. Zoek als pauze activiteit bijvoorbeeld wat hotspots op van je vakantiebestemming. Een wat langere pauze kun je doorbrengen in de stad, waar je vast wat leuke zomer items scoort. Een paar foto’s boven je bureau van je vakantiebestemming doen vast wonderen. Houd vooral in je achterhoofd: vakanties tijdens je studentenleven zijn langer dan ooit daarna. Nog even doorzetten dus en dan wekenlang genieten!

Meer studentennieuws

roze cadillac
zomerse recepten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden