← Terug naar overzicht

Dit zijn de leukste boeken om mee te nemen op vakantie

Ga jij deze zomer op reis? Neem dan een leuk boek mee. Heerlijk vermaak voor onderweg of op het strand! Hier lees je welke boeken echt de moeite waard zijn.

To All The Boys I’ve Loved Before

Afgelopen zomer verscheen To All The Boys I’ve Loved Before op Netflix en het was een hit! De film is gebaseerd op een boek van Jenny Han. Het boek gaat over Lara Jean, die iedere keer als ze verliefd is op een jongen een liefdesbrief schrijft. Deze brieven houdt ze normaal gesproken voor zichzelf, maar komen dan plotseling bij de jongens in kwestie terecht. Dit zorgt voor veel veranderingen in haar leven. Het boek is misschien wat kinderlijk, maar het is erg grappig geschreven. Daarnaast kun je hiermee heerlijk ontspannen na al die moeilijke teksten die je voor je tentamens hebt moeten lezen! Ben je een snelle lezer? Neem dan ook de andere twee delen uit deze serie mee.

Eleanor Oliphant is Completely Fine

Dit boek, geschreven door Gail Honeyman, gaat over een vrouw die na een moeilijke jeugd een saai, maar rustig leven leidt. Ze vindt zelf dat ze “completely fine” is, maar komt er gedurende het boek achter dat dit niet zo blijkt te zijn. Ze maakt vervolgens grote veranderingen in haar leven mee, die een heftige impact op haar hebben. Het boek snijdt zware onderwerpen aan, maar het is toch humoristisch geschreven. Hierdoor is het fijn vakantievoer!

The Rosie Project

Graeme Simsion schreef in 2013 The Rosie Project. Dit boek geeft een kijkje in het leven van Don, een slimme professor met het syndroom van Asperger. Hoewel hij vaak moeite heeft met het begrijpen van andere mensen, wil hij graag een vrouw in zijn leven. Ondertussen leert hij Rosie kennen, die op zoek is naar haar biologische vader. Don helpt haar met de zoektocht. Rosie en Don hebben een hele andere kijk op het leven, wat zorgt voor veel grappige momenten. Het boek is simpel geschreven en erg grappig! Bevalt dit boek goed? Dan is The Rosie Effect ook een aanrader.

My Sister’s Keeper

Dit boek van Jodi Picoult is heftig, maar erg mooi. Houd jij van een tranentrekker? Dan is dit boek echt iets voor jou. In het boek volg je het verhaal van Anna, die als jong meisje al veel tijd in het ziekenhuis heeft doorgebracht. Niet doordat ze zelf ziek is, maar doordat ze regelmatig donor is voor haar zieke zus, Kate. Anna besluit echter dat ze dit niet langer wilt, wat het gezinsleven op zijn kop zet.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden