← Terug naar overzicht

Tips om 2019 goed te beginnen!

Een aantal shotjes en champagneglazen later word je wakker in het nieuwe jaar! 2019 wordt jouw jaar, hoewel dit misschien nog niet zo voelt na een iets te gezellige avond. Ik geef je in dit blogje de beste tips hoe je het nieuwe jaar het beste kan beginnen (incl. anti-kater ontbijt). Deze tips zijn natuurlijk ook handig voor de rest van het jaar ;).

Ontbijtje tegen de kater

Inmiddels kan je misschien wel een nieuwe carrière starten als vinoloog in het nieuwe jaar. Maar als je de alcohol nog even achterwege wil laten, kan je het nieuwe jaar het beste beginnen met een lekker anti-kater ontbijt!

Blueberry pancakes
Indruk maken op je date van gisteravond, huisgenoten of wil je jezelf gewoon verwennen? Dan zijn blueberry pancakes de ultieme go to als het gaat om makkelijk en mega lekker.

Ingrediënten:

 • 250 gram blauwe bessen
 • 400 ml karnemelk
 • 250 gram bloem
 • 4 tl bakpoeder
 • Snufje zout
 • 4 el vanille suiker
 • 3 eieren
 • Roomboter
 • Zonnebloemolie

Bereidingswijze:
Allereerst begin je met het doormidden snijden van het vanillestokje. Hier schraap je vervolgens het vanillemerg uit. Hierna meng je de bloem en bakpoeder door elkaar. Doe de 400 ml karnemelk in een aparte kom, meng vervolgens het vanillemerg en de suiker erdoor. Voeg daarna al roerend de bloem/pak poedermengsel door de karnemelk. Voeg hierna de 3 eieren toe en meng het geheel goed door elkaar. Tot slot een klein scheutje zonnebloemolie en snufje zout.

Nu vraag je je misschien af: waar in het beslag komen de blauwe bessen? Het best is wanneer je het beslag in de pan doet deze erin te leggen. Hierdoor heb je in iedere pancake blauwe bessen!

Double cheesy
De tosti is voor studenten een multifunctioneel gerecht. Hij kan zowel als ontbijt, lunch en diner gegeten worden. Waarom dan ook niet als anti-kater ontbijt? Dit recept is voor de echte cheese lovers onder ons. Ben jij gek op kaas en kan je er geen genoeg van krijgen? Dan is dit het ideale recept tegen jouw kater!

Ingrediënten:

 • Twee soorten kaas (geraspt) naar keuze.
 • 1 rode ui (gesnipperd)
 • Roomboter
 • 2 el chilipeper (optioneel)
 • 4 boterhammen

Bereidingswijze:
Meng de twee soorten geraspte kaas, gesnipperde rode ui en chilipeper. Beleg vervolgens de boterhammen met het mengsel en leg ze op elkaar. Verhit ondertussen een pan met roomboter en bak de tosti’s mooi goudbruin.

Let’s get real

Heb jij goede voornemens voor het nieuwe jaar en heb je deze misschien al verbroken tijdens de jaarwisseling? No worries, iedereen verdient een tweede kans ;) !  Het is nog niet te laat om alsnog een mooi lijstje te maken met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wees hierbij wel realistisch, leg jezelf niet te hoge doelen op. Hierdoor kan je je lager gestelde doelen sneller bereiken en haal je hier meer voldoening uit en kan je deze altijd nog verder uitbreiden! Hoe stel je goede voornemens op of wat zijn de meest originele goede voornemens? Lees dan: Zo houd jij je aan jouw goede voornemens of Orginele goede voornemens.

 

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden