← Terug naar overzicht

5x DIY warme herfstdranken

Het wordt kouder en de dagen korter. Een warm drankje is dan ook geen overbodige luxe. Wanneer je op de trein staat te wachten en even snel naar Starbucks gaat voor een overheerlijke Pumpkin Spice Latte. Superlekker! Maar de soms oh zo zonde van je studentikoze euro’s. Ik heb mijn favoriete warme drankjes op een rij voor je gezet met de daarbij behorende recepten. Dit scheelt niet alleen voor onderweg in de portemonnee maar zo kan jij ook jouw barista skills showen aan je huisgenoten! Lees snel verder voor mijn top 5 homemade herfstdrankjes

1. Warme chocolademelk

Deze klassieker doet het altijd goed tijdens de wat koudere dagen. Je kan natuurlijk een pak chocolademelk kopen in de supermarkt maar homemade is eigenlijk net zo easy en ook nog eens mega lekker!

Benodigdheden:

 • 50 gram pure chocolade
 • 1 theelepel suiker (optioneel)
 • 200 ml melk
 • Slagroom en cacao (garnering)

Bereidingswijze:
Pak een steelpan en doe hierin de 200 ml melk. Verwarm het geheel en voeg gedurende brokken chocola toe. Het is belangrijk dat je blijft roeren zodat de chocola goed vermengt met de melk. Je kan hier optioneel een klein schepje suiker aan toevoegen als het geheel goed is gemengt. Wanneer je de chocolademelk op smaak hebt gebracht kun je deze garneren met (heeeeel veel) slagroom.

Tip: je kan het ook lekkerder maken door een beetje Licor 43 erin te gooien ;).

2. Pumpkin Spice Latte

Het volgende recept is een echte winter/herfst favorite! Dit recept heeft iets meer tijd nodig maar is oh zo de moeite waard! Het recept is voor 2 personen.

Benodigdheden:

 • 2 el pompoen puree
 • 500 ml melk
 • 1 el vanille extract
 • 1 tot 3 el suiker
 • halve el pumpkin spice kruiden
 • 120 ml koffie
 • slagroom

Geen pumpkin spice kruiden? No worries dit heb je nodig voor je eigen spice:

 • 2 el gember
 • ⅕ el nootmuskaat
 • 1 el kaneel

Bereidingswijze:
Pak hoge pan en doe de melk, pompoen en suiker erin. Verwarm het geheel zacht op (maar niet aan de kook). Wanneer het geheel warm is haal je de pan van het vuur en voeg hieraan de 120 ml koffie, vanille extract en pumpkin spice kruiden toe. Tot slot meng je het geheel goed door elkaar en verdeel het over twee glazen. Voeg hier een flinke dot slagroom aan toe en bestrooi deze met kruiden. Enjoy!

3. Chai Tea Latte

Gek op thee en andere kruidige warme drankjes? Dan is de chai tea latte misschien ook wel iets voor jou! Dit recept is voor 2 personen.

Benodigdheden:

 • 350 ml melk
 • 350 ml water
 • 2 el honing
 • 3 zakjes zwarte thee

Kruiden:

 • ⅕  el kaneel
 • ⅕ el kardemon
 • halve tl nootmuskaat
 • halve tl kruidnagel
 • halve tl gemberpoeder

Bereidingswijze:
Pak een hoge pan en voeg hierin het water en melk toe en breng het geheel aan de kook. Roer af en toe door het geheel heen en haal het velletje ervan af. Wanneer het geheel kookt kan de honing worden toegevoegd samen met de kruiden. Hang vervolgens de theezakjes in het mengsel.

Breng het geheel opnieuw aan de kook voor ongeveer 3 minuten. Haal hierna de pan van het vuur waarna je het kan verdelen over twee glazen. Mocht de Chai Latte niet zoet genoeg zijn kan je nog extra honing of suiker aan toevoegen.

4. Verse Gember thee (met citroen)

Griepje of verkouden? Een kopje verse gember thee is niet alleen lekker maar helpt ook tegen een opkomende griep. Daarnaast is het supermakkelijk om te maken en betaalbaar!

Benodigdheden:

 • 200 ml water
 • 2 (of 3) plakjes verse gember
 • schijfje citroen
 • honing (optioneel)

Bereidingswijze:
Snijd de gember en citroen in dunne plakjes. Kook ondertussen het water. Doe de gember en citroen in een mok/thee glas en giet hier het kokende water over. Ben je een echte zoetekauw? Voeg optioneel wat honing toe en en laat het een paar minuten trekken.

5. Appeltaart in een mok

Ook zo dol op appeltaart? Dan heb ik hier de ultieme uitkomst voor je...warme appeltaart in een mok. Deze heerlijke drank smaakt niet alleen naar appeltaart, maar is ook nog eens supermakkelijk om te maken en is binnen 10 min klaar!

Benodigdheden:

 • appelcider (wanneer je non alcoholische drank wil maken dan kan je hiervoor gewoon appelsap gebruiken)
 • kaneelpoeder en stokjes
 • 5 kruidnagelen
 • 200 ml calvados (optioneel)

Bereidingswijze
Pak een hoge steelpan en giet hier de appelcider/appelsap in. Doe hierbij de kaneelstokjes en kruidnagelen en laat dit geheel 8 á 10 verwarmen(niet koken). Voeg hierbij eventueel de kaneellikeur en maak het drankje af met wat kaneelpoeder. Enjoy!

Wil je meer inspiratie over lekkere recepten voor de herfst/winter?  Lees dan: 'Studentproof herfstrecepten'. Heb jij nog ultieme autumn favorites? Deel deze met mij en wie weet komt jouw drankje in de volgende receptenblog! Mail naar nienke@studentensteden.com.

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden