← Terug naar overzicht

Tips: zo maak je het perfecte visitekaartje

Ben jij een echte ondernemer en wil je een eigen bedrijf starten? Of heb je misschien al een eigen bedrijf naast je studie? Dan heb je professionele visitekaartjes nodig! Met het juiste visitekaartje op zak, kom je altijd voorbereid over. Wij geven je daarom tips om het perfecte visitekaartje voor jouw bedrijf te maken.

1. Kies voor een professioneel design

Je wilt natuurlijk dat je visitekaartje opvalt, maar zorg dat het niet te druk wordt. Heb je een professioneel logo? Plaats deze dan op een opvallende plek. Laat ook de visitekaartjes drukken bij een professioneel bedrijf. Je weet dan zeker dat je visitekaartjes er netjes uit komen te zien. Bij een online drukker kan je je visitekaartje maken precies zoals jij wil. Je kan bijvoorbeeld je eigen papiersoort kiezen, je kan kiezen welk formaat je wil en natuurlijk hoeveel stuks.

2. Je visitekaartje moet duidelijk zijn

Houd bij het ontwerpen van het visitekaartje het doel in je achterhoofd. Er moet duidelijk op staan wie jij bent, wat je doet en hoe mensen je kunnen bereiken. Ee bezoekadres op het kaartje is ook wel fijn. Als mensen iets willen sturen per post, dan kan je misschien ook nog een postbus erbij zetten. Zorg er daarnaast voor dat er niet te veel informatie op staat. Zo blijft het visitekaartje overzichtelijk en springt de juiste informatie eruit.

3. Zorg dat mensen contact met je opnemen

Dit doe je bijvoorbeeld door verschillende relevante contactgegevens op het kaartje te zetten. Hierbij kan je denken aan je telefoonnummer en e-mailadres, maar ook hoe je op social media te vinden bent. Als je denkt met internationale relaties in zee te gaan, is het handig om het visitekaartje in het Engels te maken. Een andere manier om contact met mensen te houden is door een ‘call to action’ op je visitekaartje te zetten. Dit kan bijvoorbeeld een kortingsactie zijn, waarmee nieuwe relaties korting krijgen. Of als je wil dat mensen terugkomen bij jou, dan kan je ze iets extra’s bieden bij hun volgende bezoek.

4. Wees origineel

Als ondernemer moet je opvallen tussen de menigte. Kies dus voor een origineel visitekaartje. Dit kan bijvoorbeeld door voor een afwijkend materiaal, formaat of originele vorm te kiezen voor jouw kaartje. Daarnaast werkt het ook goed om bijzondere elementen toe te voegen. Het moet natuurlijk wel bij jou en je bedrijf passen, dus een relatie hebben met wat jij doet. Als je een kapper bent, dan is het misschien leuk om een visitekaartje te hebben in een vorm van een schaar of iets met een spiegellaagje. Als je een koffietentje hebt, dan kan je een visitekaart maken in de vorm van een koffiekopje.

Wil jij meer tips over ondernemen? Kijk dan eens op onze pagina over ondernemen naast je studie.

Meer studentennieuws

introductieweek
computer
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden