← Terug naar overzicht

3 apps die je echt moet hebben als student

De smartphone is niet meer weg te denken bij studenten. We bekijken dagelijks onze Instagram crushes en shoppen ermee online. Daarnaast is het ook nog eens handig om je bankrekening te bekijken voor je bier saldo. Maar welke apps zijn nu essentieel als student? In deze blog geven wij drie apps die echt onmisbaar zijn en zorgen dat jij optimaal kan genieten als student!

Wie betaalt wat

Je kent het wel: avondje met je jaarclub of vrienden uit in een club. De biertjes vliegen over de bar en aan het einde van de rit moet er toch betaald worden. Nu ben jij natuurlijk een goede vriend(in) die het wel wil voorschieten. Maar na een aantal avondjes uit kan je natuurlijk wel de tel kwijt raken wie nou wat heeft betaald. Om frustratie en verwarring te voorkomen kan je met de app ‘wie betaalt wat’ een handig overzicht van de kosten van de avond maken. Hierin verrekend de applicaties precies wie elkaar moet betalen en hoeveel.

Chaotische studenten

Is jouw leven ook zo chaotisch? Neem jij je ieder jaar voor je leven op een rijtje te zetten maar is de uitwerking in praktijk anders? Heb jij alle planners en pennen opgekocht en zie je door de bomen(papier) het bos niet meer? Als student heb je een druk leven, deadlines van school en daarnaast ook nog een leuk en sociaal leven. Het blijft lastig om dit te combineren met zo hier en daar nog een beetje ontspanning. Wil je een handige app die jouw reminders geeft en je taken als afspraken kan invoeren van zowel werk als privé? Misschien is Wunderlist dan wel iets voor jou? Je kan naast de mobiele applicatie ook een applicaties downloaden voor op de laptop/desktop. Daarnaast kan je wanneer je een taak hebt volbracht deze afvinken wat weer een

Tik’m aan

Je kan eigenlijk bijna niet meer om deze app heen. Ga je een avondje drinken met vrienden, dan krijg je dezelfde avond nog via de groepsapp een ‘Tikkie’. Middels deze app kan je direct een betaalverzoek sturen naar je vrienden middels Whatsapp. Je vrienden hoeven alleen op de link te klikken en binnen een aantal klikken is de bierpot weer afgelost.

Heb jij of ken jij meerdere applicaties die handig zijn? Deel deze en wie weet deel ik in het volgende blog over handige applicaties voor studenten wel jouw tip! Mail naar nienke@studentenstden.nl.

Meer studentennieuws

sportieve buitenactiviteiten
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden