← Terug naar overzicht

Studentproof herfstrecepten

De zomer is officieel voorbij en de tijd van lekkere frisse salades ook. Nu het kouder wordt en de herfst zijn intrede doet, zo ook in maaltijden! Heerlijke warme herfstsoepen en andere heerlijke lekkernijen. Ben je benieuwd hoe je een studentproof herfstrecept kan maken met producten uit het herfst seizoen? Ik geef je een aantal makkelijke recepten die ook jij in je studentikoze keuken kan bereiden!

Homemade Paddenstoelensoep

Personen: 4
Hoofdgerecht/voorgerecht
Tijd: 30 min
Moeilijkheidsgraad: *

Apparatuur:
Staafmixer

Ingredienten:

 • 400 gr gemengde paddenstoelen (bv kastanjechampignons, oesterzwammen, cantharellen etc)
 • 2 tenen knoflook
 • 1 rode ui
 • Klontje roomboter
 • Tijm
 • 100 gram kookroom
 • 1 liter groentebouillon
 • Peper en zout
 • Peterselie (voor garnering)

Bereiding
Begin allereerst met het snipperen en klein snijden van ui en knoflook. Pak een pan (hoog) en verhit de boter in de pan. Wanneer deze gesmolten is, kan de ui en knoflook worden toegevoegd. Fruit deze een paar minuten aan. Begin hierna met het snijden van de paddenstoelenmix en voeg deze in de pan samen met ui en knoflook. Voor smaak kan je na het aanfruiten van de ingrediënten tijm toevoegen, fruit deze kort mee. Laat het geheel samen 10 min even pruttelen op matig vuur. Schep ⅓ van de ingrediënten uit de pan uit en doe deze in een aparte schaal/kom. Voeg de bouillon toe aan de pan en breng het aan de kook. Zet het vuur en waarna je kan beginnen met pureren. Roer vervolgens de kookroom. Voeg hier naar smaak eventueel wat peper en zout aan toe. Voeg vervolgens de kom met paddenstoelen toe aan de gepureerde soep. Verwarm de soep nog een paar min totdat de toegevoegde paddenstoelen op temperatuur zijn. Als garnering kan je nog wat verse of gedroogde peterselie aan toevoegen.

Pompoen Hummus

Personen: 2
Bijgerecht
Tijd: 15 min + 20 min oventijd
Moeilijkheidsgraad: *

Apparatuur:
Keukenmachine
Bakplaat (bakpapier)

Ingrediënten:

 • Klein blikje kikkererwten ongeveer 150 gr
 • 1 teen knoflook
 • 400 gr pompoen in blokjes
 • 1 tl Sesampasta (tahin)
 • 1 tl paprikapoeder
 • ⅕ tl rozemarijn
 • Olijfolie
 • Peper en zout

Bereiding:
Begin allereerst met het verwarmen van de oven op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat met bakpapier en besprenkel deze met olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe over de pompoenstukjes. Bak deze voor ongeveer 20-25 min in de oven op 200 graden totdat deze zacht zijn. In de tussentijd kan je de kikkererwten laten uitlekken en in de keukenmachine doen. Laat de pompoen uit de oven 10 min afkoelen en voeg deze daarna toe aan de keukenmachine met de knoflook, tahin, paprikapoeder en rozemarijn. Pureer tot het een egale herfstige oranje kleur heeft. Voeg wat olijfolie toe en optioneel nog extra peper en zout. Deze heerlijke herfstige dip kan je serveren met wat brood als snack of voor bij de borrel.

Pannenkoek met peer & geitenkaas

Personen: 6
Hoofdgerecht
Tijd: 40 min
Moeilijkheidsgraad: **

Ingrediënten:

 • 300 gram bloem
 • 3 eieren
 • Zout
 • 750 ml melk
 • 2 peren
 • Pecan nootjes
 • 40 gr rucola
 • Ongezouten roomboter (om in te bakken)
 • honing

Bereiding:
We gaan van scratch beginnen en maken dus het beslag zelf. Je kan hiervoor natuurlijk ook de kant en klare varianten voor gebruiken. First thing first doe de bloem in een hoge kom en voeg hier een snufje zout aan toe. Maak een kuil in de bloem en giet hierin de eieren, mix het geheel en voeg gedurende het proces de helft van de melk toe. Giet beetje bij beetje totdat de melk en het mengsel een mooi glad beslag vormen. Wanneer het beslag klaar is, kan je beginnen met het schillen van de peren. Snijd deze in dunne plakjes. Bak vervolgens de pannenkoeken in een koekenpan en leg de plakjes peren in het beslag voordat deze stolt. Draai de pannenkoek voorzichtig om en herhaal deze stappen met het overgebleven beslag. Nu is het dan tijd voor de aankleding! Leg een pannenkoek op een bord en leg hier een beetje rucola op. Verdeel de geitenkaas over het rucola gedeelte. Vervolgens maak je de pecannoten klein die als een laatste stap over het geheel heen gaat. Als dressing kan je een paar kneepjes honing over de vulling of pannenkoek doen.

Heb jij of ken jij nog meer heerlijke herfstrecepten die makkelijk te bereiden zijn in een studentikoze omgeving? Mail jouw recept naar nienke@studentensteden.nl of lees "Student-proof zomer recepten" voor zomerse recepten die ook in de herfst heerlijk zijn!

Meer studentennieuws

BBL
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

 • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
 • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
 • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden