← Terug naar overzicht

Hoe vind je een bijbaan die bij je studie past?

Bijbaan studie Den Haag Studentenstad

De meeste studenten hebben naast hun studie nog een bijbaantje. Sommigen doen het om de huur te kunnen betalen, anderen sparen voor een mooie reis of zodat je leuke dingen kunt blijven doen. Zo is werken in de horeca of een oppasbaantje erg populair onder studenten, maar wat als je graag een bijbaan zou willen die goed aansluit bij je studie. Hoe vind je een studiegerelateerde bijbaan? Wij hebben een aantal tips voor je!

Activiteiten

Probeer aan zoveel mogelijk activiteiten mee te doen die worden georganiseerd door je studie zelf of studieverenigingen. Probeer zoveel mogelijk mensen aan te spreken en peil bij medestudenten wat voor baantjes zij hebben en of ze misschien een plekje voor jou hebben. Met netwerken kom je ver, dus houd die vlotte babbel erin gedurende de dag of avond en laat mensen zien dat ze jou moeten aannemen. Want jij bent gemotiveerd, werkt hard én jij hebt passie voor je vak!

Uitzendbureau

Het is misschien niet het allerleukste om te doen, maar meld je aan bij een uitzendbureau. Hier kun je aangeven hoeveel uur je per week zou willen werken bij een bedrijf wat past bij je studie. Zij zouden bijvoorbeeld voor je op zoek kunnen gaan naar een soort betaalde stage waar je gedurende het schooljaar terecht kunt. Of als je een studie doet zoals evenementenorganisatie, zou je kunnen helpen bij het organiseren en opbouwen kleinschalige events. Hier ontmoet je ook de juiste mensen waar je een praatje mee kunt maken om vervolgens wat hogerop te komen. 

LinkedIn

Iedereen weet het en velen doen het al actief, maar LinkedIn kan écht het verschil maken. Leg connecties met mensen die interessant zijn voor jou en jouw vakgebied, plaats berichten waarin jij vermeldt dat jij op zoek bent naar een leerzame bijbaan die binnen je studie past. Met een beetje geluk wordt het door een aantal mensen gedeeld waarna jij binnen de kortste keren via LinkedIn wordt benaderd door iemand voor een bijbaantje!

Docenten

Docenten zijn je beste vrienden wat betreft het vinden van een leuke bijbaan. Zij zitten in het wereldje en jij bent vast niet de eerste die deze vraag stelt. Wie weet is er het afgelopen jaar wel iemand afgestudeerd van dezelfde studie als jij, die een bedrijf is gestart en wel wat extra hulp kan gebruiken. Niet geschoten is altijd mis, dus hup spreek die docenten aan!

Stuur open sollicitaties

Jij hebt vast een droombaan in gedachten. Daarbij heb je waarschijnlijk ook een aantal bedrijven op het oog waar jij héél graag stage zou willen lopen of uiteindelijk zelfs voor zou willen werken! Pimp je cv, schrijf een killer-motivatiebrief en stuur een open sollicitatie naar dat bedrijf wat je zo tof vindt. Werkgevers hebben graag mensen in dienst die assertief zijn en niet gauw opgeven. Beschrijf waar je naar op zoek bent en waarom ze jou moeten aannemen voor een baan die eigenlijk niet eens bestaat. Als je hun aandacht weet te trekken, blijf je in hun achterhoofd hangen waarna, als er een project gestart wordt waar ze extra mensen voor nodig hebben, ze contact opnemen met jou!

Succes en go for it!

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden