← Terug naar overzicht

Nétive: passie voor het bedrijf én de mensen die er werken

Werken bij Netive in Rijswijk

Nétive is een bedrijf waar iedereen hard werkt om doelen te bereiken. Maar daarnaast is plezier ook heel belangrijk! Dat zegt tegenwoordig bijna elk bedrijf, dus ik ben eens gaan kijken of het bij Nétive echt zo is! Lees hier mijn kennismaking met Nétive.

Over Nétive

Nétive ontwikkelt software die alle onderdelen van het werven, selecteren, contracteren en beheren van vaste en tijdelijke medewerkers ondersteund. Klanten van Nétive zijn grote bedrijven, waar soms wel duizenden (flex)medewerkers werkzaam zijn. Deze software is dus ontzettend handig voor deze bedrijven. Zonder deze software is het een behoorlijke klus om alle uren van deze (flex)medewerkers overzichtelijk te houden, want wie werkt wanneer en hoe lang? De software die Nétive ontwikkelt, zorgt ervoor dat al deze informatie veilig en op een georganiseerde manier op één plek staat.

Ze stellen hoge doelen aan hun, maar als die worden behaald wordt het hele team beloond. Zo ging het hele team op wintersport, na het behalen van een ogenschijnlijk onbereikbaar doel. Borrels en BBQ's zijn er ook geregeld en zijn er nieuwe medewerkers?... Dan wordt er een introductiedag georganiseerd op een boerderij, waar je in de pauze bijvoorbeeld kunt kanoën. Klinkt dit al goed? Het wordt alleen maar beter!

Werken volgens de Rockefeller-methode

Zo'n groot en ingewikkeld project, waar veel mensen aan werken, moet natuurlijk in goede en gestructureerde banen geleidt worden. Bij Nétive gebruiken ze daar sinds een jaar of vijf Rockefeller Habitsvoor. Iedere dag, week, maand, kwartaal én jaarlijks stellen ze zogeheten 'rocks' op. Dit zijn doelen die ze willen behalen binnen het bedrijf. Dit kan een rockzijn waar iemand alleen aan werkt, maar ook een grotere rock, waar meerdere mensen aan werken. Bij Nétive zijn er drie teams en iedere ochtend start ieder team met bespreken wat er die dag moet gebeuren. Ook wordt er besproken wat er gister minder goed ging, hoe dit vandaag voorkomen kan worden en wie van je collega's je daar zo nodig mee kan helpen. Ieder kwartaal wordt er op een plek buiten het kantoor afgesproken met het hele team. Zo leert iedereen elkaar wat beter kennen en weten zij ook waar elk team mee bezig is. 

Daarnaast krijgt iedereen de kans om elk kwartaal een eigen rockte bedenken, om zichzelf nog beter te ontwikkelen. Misschien wil iemand wel een keer een ander programma uitproberen, dat kan dan op vrijdag. Die is namelijk omgedoopt tot Rocky-Friday. Op vrijdagmiddag mag iedereen stoppen waar hij of zij mee bezig is, om verder te werken aan hun eigen rock.

Teambuilding

Een bedrijf loopt goed als het team goed met elkaar overweg kan. Daarom worden er regelmatig uitjes georganiseerd en is er iedere twee weken een borrel. Zo zijn een groep collega's van de IT-afdeling laatst naar de nieuwste Star Warsfilm geweest, worden er BBQ's gehouden voor het hele bedrijf én doen ze iets speciaals als er nieuwe mensen in het team zijn gekomen. Youri Bos, begonnen als stagiair en inmiddels werknemer, beschrijft de introductiedag. “Er wordt een dag georganiseerd waarbij de nieuwe collega's de hele dag informatie krijgen over het bedrijf, de Rockefeller Habits en geheimhouding. Maar deze dag wordt niet op kantoor gehouden. Nee, er werd een tijdje geleden een boerderijtje afgehuurd, waar ik in de pauze een rondje ging kanoën met de directeur van Nétive. Dat kan gewoon!”

Fun en passie: twee belangrijke kernwaarden

Mike van der Wal, Directeur Product Development, vertelt over twee van de belangrijkste kernwaarden van het bedrijf: fun en passie. “Natuurlijk is het een serieus bedrijf, maar daarnaast moet er ook plezier zijn en dat vinden we binnen het bedrijf heel belangrijk.” Ook naar de klanten toe probeert Nétive hun passie voor het bedrijf over te brengen. Er moet geld binnenkomen om het product te blijven ontwikkelen, maar ze doen het vooral om hun klanten te helpen. 

Werken bij Nétive

Bij sollicitaties wordt je op deze twee kernwaarden ook getest. Vind je het leuk om buiten werktijd boeken te lezen en meer te leren over het onderwerp? Dán heb je passie voor je werk en heb je er zeer waarschijnlijk plezier in. 

Heb je een echte 9 tot 5 mentaliteit en geen behoefte om te werken in een team waar iedereen bevriend is met elkaar? Dan is Nétive waarschijnlijk niet jouw bedrijf. Maar denk je aan het einde van dit artikel 'ja!', dan moet je echt eens kijken naar deze vacature van Nétive. Ze groeien hard en zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers, stagiaires en afstudeerders! 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op