← Terug naar overzicht

Tips voor een leuke stageplek

Loop jij al stage of moet je over een paar maanden stage lopen? Naast het educatieve aspect is het ook belangrijk om gewoon lol te blijven maken. Het begint bij het vinden van een stage die bij ‘jou’ past! Er komt veel kijken bij het zoeken en misschien zelfs overleven van je eerste (of tweede) stage. Daarom geef ik je een aantal tips en tricks waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een stage.

Stage zoeken

Misschien handig om eerst te beginnen met het zoeken van een stage. Dit kan je op vele manier aanpakken, middels vacaturesite en de website van bedrijven zelf waar je op kan solliciteren. In onze blog Tips om een stageplek te vinden hebben we meer tips voor jou. Wanneer je wil gaan solliciteren voor een stage is het belangrijk om te kijken of de vacature aansluit bij jouw wensen (and last but not least ook die van school). Voldoet dit bedrijf aan je eisen en die van school, dan is het zaak een originele en vooral persoonlijke sollicitatiebrief te sturen naar het bedrijf! Zo krijgt het bedrijf meerdere sollicitaties binnen. Nu is de vraag: hoe kom je zo origineel mogelijk over?

Als je bij meerdere bedrijven solliciteet, dan is het belangrijk om per bedrijf een originele sollicitatiefbrief te schrijven. Pas hem bijvoorbeeld aan aan de vacature.Vinden zij het belangrijk dat je kennis hebt van Photoshop? En heb jij die kennis? Vermeld dat dan sowieso! Door jouw manier van schrijven en jezelf introduceren laat je op deze manier ook een stukje karakter zien. Naast tekst kan je het natuurlijk ook heel anders aanpakken... maak een sollicitatie filmpje! Hierin pitch je jezelf voor het bedrijf en laat je voornamelijk zien wat jij het bedrijf te bieden hebt! Benieuwd hoe zoiets werkt? Bekijk de de link van Monsterboard voor alle do’s and don'ts.

Tijdens je stage

Als je een leuke stageplek hebt bemachtigd, dan begint het echte werk! De eerste week zal vooral draaien om het bedrijf en de collega’s te leren kennen. De eerste maand wordt het gas geven en jezelf bewijzen en laten zien wat jij in huis hebt. Tijdens de eerste maand en die maanden/weken die daarop volgen gaat het vooral om leren en niet te vergeten…lol hebben!

Tips:

  1. Vergeet niet zoveel mogelijk bewijslast vast te leggen voor school
  2. Spreek je verwachtingen uit. Wat verwacht jij van het bedrijf? Wat kunnen zij van jou leren?
  3. Wees transparant!

Tot slot tips om je stage te rocken

  1. Geef op tijd je grenzen aan
  2. Je mag nee zeggen en je mening geven, maar wees wel beleefd!
  3. Have fun! Toon initiatief: dit zegt veel over een persoon wanneer je zelf met oplossingen komt en meedenkt met het bedrijf
  4. Stel je collegiaal op! Moet een collega overwerken een keer? Vraag of je diegene kan helpen. Je collega zal blij zijn met jouw hulp en met inzet wordt je gedrag aan het eind van je stage of zelfs tijdens beloond. Zo kan het zijn dat je misschien meer verantwoordelijkheid krijgt.

Heel veel succes met het zoeken en behalen van een kickass stage! Heb je nog vragen over stage lopen en wil je misschien meer weten over ervaringen?
mail gerust naar: nienke@studentensteden.nl

Meer studentennieuws

studentenkamer opknappen
studentenkamer opknappen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden