← Terug naar overzicht

Waarom zijn millennials het slechtst in autorijden?

De millennial heeft het best zwaar te verduren. Ze zijn verwend, lui en niet gewend aan tegenslagen. En wat blijkt? Ze schijnen ook nog eens het slechtst auto te rijden! Onderzoek, van the AAA Foundation for Traffic Safety, toont namelijk aan dat jongeren tussen de 19 en 24 jaar de slechtste chauffeurs zijn. Maar hoe komt dit eigenlijk?

Appen en mailen

Meer dan de helft, van de onderzochte jongeren, gaf aan dat ze wel eens een appbericht of e-mail opstellen tijdens het rijden. Dat is natuurlijk hartstikke gevaarlijk! Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. En met een telefoon in de hand is de kans op een ongeval natuurlijk nog groter! Het is daarom belangrijk dat je een goede autoverzekering hebt. Zo ben je gedekt als je toch in een ongeval terechtkomt. (Of het nou door al die appjes komt of niet!)

Gevaarlijke bestuurders

Volgens het onderzoek zijn millennials ook de slechtste chauffeurs, omdat ze gevaarlijk rijgedrag vertonen. Zo rijdt bijna 50% van de onderzochte millennials door rood licht, terwijl ze nog op tijd en veilig kunnen stoppen. Ook geeft 12% van de millennials aan dat ze het normaal vinden om 16 km per uur te hard te rijden. Bij de andere onderzochte bestuurders was dit slechts 5%. Gevaarlijk dus!

Riskante houding

Een andere reden dat millennials geen goede bestuurders zijn, is dat zij hun riskante rijgedrag zelf geen probleem vinden. Dit terwijl het aantal verkeersdoden in Nederland al jaren stijgt.

Wil jij je rijbewijs halen? Kijk dan eens naar wat je moet weten om je rijbewijs te halen.

Meer studentennieuws

musea online
Thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden