← Terug naar overzicht

Wat je over het hoofd ziet als je op kamers gaat

kamer bank

Het is gelukt! Je hebt eindelijk een kamer gevonden in Delft. Maar nu gaat het pas echt beginnen, want je moet een heleboel regelen als je op kamers gaat! En door alle hectiek zie je vaak een heleboel dingen over het hoofd. Welke dat nou zijn? Wij geven je een paar punten die vaak vergeten worden als je een nieuwe kamer hebt.

De meeste studenten die een nieuwe kamer hebben, weten dat zij hun adres moeten wijzigen bij de gemeente, huursubsidies kunnen aanvragen en adreswijzigingen bij verschillende instanties moeten doorgeven. Maar waar kijk je nou snel overheen? Wij vertellen het je.

Regel een inboedelverzekering

Als je nog bij je ouders woont heb je het vaak niet door, maar zij hebben allerlei verzekeringen voor het huis zoals een goedkope inboedelverzekering. Als je eenmaal op kamers gaat is het makkelijk om dit te vergeten, omdat je hier nooit bij hebt stilgestaan. Maar een inboedelverzekering is hartstikke belangrijk! Met een goede inboedelverzekering van Diks ben je bijvoorbeeld ook verzekerd bij brand, inbraak en wateroverlast. Zorg daarom dat je de juiste inboedelverzekering regelt, voordat je op kamers gaat!

Huisarts en tandarts

Het studentenleven wordt vaak niet bestempeld als gezond. Toch is het handig als je af en toe je tanden laat controleren en als er echt iets is, moet je naar de huisarts kunnen. Zorg er daarom voor dat in je nieuwe studentenstad een huisarts en tandarts vindt. Zo voorkom je extra lange ov-ritten en is de zorg altijd dichtbij. Het is namelijk supervervelend als je met kiespijn de trein in moet om een bezoekje aan de tandarts te brengen! Hulp nodig bij het zoeken naar een tand- of huisarts? Kijk op onze gezondheidspagina!

Internet en tv

We kunnen eigenlijk niet meer zonder en in het huidige studentenleven is het eigenlijk een eerste levensbehoefte: internet en tv. Als je in een studentenhuis gaat wonen is dit vaak al geregeld. Check wel even of het internet snel genoeg is voor jouw behoeften. Beslis van tevoren ook of je een tv op je kamer wilt. Vaak moet je bijbetalen en in sommige gevallen moeten er kabels doorgetrokken worden.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Wordt dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Tim Goudswaard Studentensteden Studentondernemer
slaapproblemen studentensteden
Abonneren op