← Terug naar overzicht

Ultieme vriendentest: de leukste uitjes die je vriendengroep maken of breken!

vriendschap vrienden

Hechte vriendengroepen zijn soms net als serieuze relaties. Hoe langer je elkaar kent, hoe sneller je ongemerkt in een sleur belandt. Bang dat jullie uit elkaar groeien? Dan is dit dé tijd om de sleur te doorbreken! Wij zochten daarom de beste uitjes op om je vriendschap te testen en toffe herinneringen te maken! 

1. Laat je opsluiten in een escape room!

Het perfecte uitje om je vriendschap te testen is overduidelijk de escape room. Waarom? Ontsnappen is alleen mogelijk als je goed samenwerkt! Luisteren naar elkaar is dan ook een must. En nu denk je vast: easy peasy. Maar dat is alles behalve waar! Binnen een hechte vriendengroep neem je namelijk geen blad voor de mond. Dit leidt tot de meest hilarische situaties. Je ontkomt er bijvoorbeeld niet aan dat jullie elkaar op enig moment de huid vol schelden. Maar als jullie ontsnappen, voelt het alsof je de jackpot wint!

Vorige week ging ik met mijn bff’s naar Missionroom in Voorburg. Wij speelden daar de kamer Christina’s droom waarbij maar 27% van de groepen ontsnapt. En ik begrijp dat! Als je in zo’n kamer wordt opgesloten, is alles heel intens. De puzzels en raadsels die je moet oplossen, kunnen je tot wanhoop drijven. Wij ontsnapten ook maar net op tijd. We hadden nog drie minuten op de klok! We kenden onze ups en downs tijdens het spel. Maar er was een ding zeker toen we de laatste deur openden. Wij kunnen als vriendengroep de hele wereld aan!

Omdat dit zo goed beviel gaan we binnenkort nog een keer terug. Naast Christina’s droom heeft Missionroom namelijk nog een kamer: Café Voorburg. Bij deze kamer ga je terug in de tijd naar het oude centrum van Voorburg. Hopelijk lossen we deze kamer ook op en smaken de overwinningsbiertjes net zo goed als de vorige keer!

2. Ga een weekend weg

Het is vaak moeilijk om een weekend weg te plannen met vrienden. Er is altijd wel iemand die niet kan en uiteindelijk laten jullie het hele plan maar zitten. Zonde! Want een weekend weg doet wonderen voor je vriendschap. Je praat nog jaren na over die keer dat Piet de hele nacht op de wc doorbracht. Of die keer dat je vriendin de knapste vent van heel Limburg regelde! Het is dus zeker de moeite waard om jullie plannen door te zetten. Is er iemand die echt niet kan? Sluit dan een compromis. Een weekend weg hoeft namelijk helemaal niet ver van huis te zijn! Op deze manier kan iemand ook een middag of avond aansluiten. Gegarandeerd succes en de beste verhalen die je later aan je kleinkinderen kan vertellen!

3. Ga iets doen wat niemand verwacht!

Zijn jullie een stoere vriendengroep? Ga dan een kookworkshop doen! En andersom geldt dit natuurlijk ook. Ga jij het liefst met je vriendinnen shoppen? Ga dan eens paintballen! Door uit jullie comfortzone te treden, beleven jullie een onvergetelijke dag. En dit is ook meteen een goede vriendschapstest. Door dit soort onverwachte uitjes merk je hoeveel jullie met elkaar in gemeen hebben… en hoe weinig er nodig is om het leuk te hebben!

Ben je net naar een nieuwe stad vertrokken en mis je jouw vrienden van thuis? Lees dan onze tips over hoe je nieuwe vriendschappen sluit in je nieuwe studentenstad!

Meer studentennieuws

musea online
Thuis studeren
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden