← Terug naar overzicht

Tips om zuinig te wassen

zuinig wassen

Houd jij je nog aan je goede voornemens? Gezonder eten, meer sporten of beter omgaan met je geld! Vooral die laatste staat bij mij hoog op het lijstje. Het geld vliegt met bakken de deur uit en aan het einde van de maand is het altijd even billen knijpen. Om meteen de daad bij het woord te voegen, zocht ik uit waar je in het huishouden nou op kunt besparen. Daarom in deze blog tips om zuinig te wassen!

1. Kies voor een zuinig energielabel

Een wasmachine met een zuinig energielabel (A+++) is vaak iets duurder om aan te schaffen. Maar dit geld verdien je dubbel en dwars terug, omdat het flink wat scheelt in het energieverbruik. Het is dus een hele goede investering!

TIP: Geen geld om een zuinige wasmachine aan te schaffen? Bij Splash Lease kan je vanaf €15,50 per maand ook zo'n zuinige wasmachine huren!

2. Was met een volle trommel

Dit is misschien een beetje een open deur, maar was altijd met een volle trommel. Want hoe voller de trommel, hoe minder vaak je hoeft te wassen (en dit scheelt natuurlijk weer in het energieverbruik). Maar let op: stop je trommel niet te vol, want dan wordt je was minder schoon. ;)

3. Was op 30 graden

Was je niet al te vuile was op 30 graden. Dit is namelijk veel energiezuiniger dan wanneer je bijvoorbeeld op 60 graden wast. Daarnaast is het ook nog is goed voor de kwaliteit van veel kleding!

TIP: Meer weten over hoe je de kwaliteit van je kleding goed houdt? Eerder schreven we een blog met tips hoe jij je kleding mooi houdt!

4. Gebruik minder wasmiddel

Fabrikanten van wasmiddel willen natuurlijk goed aan je verdienen. Hierdoor is de aangegeven hoeveelheid vaak meer dan je echt nodig hebt om je was schoon te maken. Je kan dus makkelijk een beetje afsnoepen van de aanbevolen hoeveelheid.

5. Droog je was aan de lijn

Als je jouw was ophangt om te drogen, dan gebruik je natuurlijk geen stroom. Over een jaar gezien scheelt het dus een heleboel geld als je de droger niet gebruikt!

6. Neem geen was/droogcombinatie

Kan je echt niet leven zonder droger? Neem dan in ieder geval geen was/droogcombinatie. Dit soort apparaten verbruiken namelijk meer energie dan wanneer je een losse wasmachine en droger hebt.

7. Was alleen als het echt nodig is!

Logisch natuurlijk! Maar hoe langer je het wassen uitstelt, hoe minder vaak je hoeft te wassen. En zeg nou eerlijk: vaak kan je die broek echt nog wel een keertje aan!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden