← Terug naar overzicht

Met deze vier studies word jij rijk!

Bij het kiezen van een opleiding zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om iets te kiezen wat je interesseert. Aan de andere kant is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw toekomstige salaris. Geld werkt namelijk ook als een goede drijfveer. Wil jij je kansen vergroten om rijk te worden? Ga dan niet naar het casino, maar kies een van onderstaande studies!

1. Tandheelkunde

Bij de studie Tandheelkunde wordt je opgeleid tot tandarts. De opleiding bestaat uit een bachelor van 3 jaar met aansluitend de master van 3 jaar. Hierna kan je aan het werk als tandarts en 5 jaar na je studie verdien je gemiddeld €4.200 netto per maand. Heb jij na 6 jaar nog de puf om door te leren? Dan kan je een specialisatie volgen die je bijvoorbeeld opleidt tot kaakchirurg (en dan verdien je dus nog meer!).

2. Geneeskunde

Op de tweede plek staat de opleiding Geneeskunde. Voor deze studie aan de uni moet je wel geld en tijd willen investeren. De opleiding duurt namelijk heel lang en is erg duur. Daartegenover staat dat je 5 jaar na je afstuderen gemiddeld €4.100 netto per maand verdient. En als chirurg loop je helemaal binnen: je kan dan zelfs €15.000 netto per maand verdienen!

3. Technische studies

Zoals je misschien al in het nieuws hebt gehoord, zijn er in Nederland te weinig hoogopgeleide technici. Omdat er in Nederland veel technische bedrijven zijn, kan je met een technische opleiding dus veel verdienen! Met de hbo-opleiding Civiele techniek verdien je anderhalf jaar na je studie gemiddeld €2.700 netto per maand. Met een technische wo-opleiding verdien je gemiddeld 5 jaar na je studie zelfs €3.800 netto per maand!

4. Informatica

Ten slotte heb je met Informatica-opleidingen een grote kans op een goedbetaalde baan. Zowel op hbo- als wo-niveau zijn er in dit vakgebied veel goede opleidingen. Als afgestudeerde hbo-er verdien je na anderhalf jaar gemiddeld €2.600 netto per maand. Een ander voordeel is dat tijdens deze studie veel studenten al een baan aangeboden krijgen. Dit komt, doordat er een tekort is aan informaticadeskundigen. Hierdoor kunnen studenten bijvoorbeeld bij een stagebedrijf blijven werken. Bij deze studie heb je dus een grote kans op een baan én een goed salaris!

Ben je nu vastberaden om een van deze studies te volgen en een rijke tata te worden? Zoek dan eerst uit hoe lang deze opleidingen duren en hoeveel ze kosten! Nieuwsgierig naar alle opleidingen in jouw studentenstad? Check dan even onze pagina: studeren.

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden