← Terug naar overzicht

Zo houd jij je aan jouw goede voornemens!

We kennen ze allemaal: goede voornemens. In 2018 ga ik 10 keer per week sporten, 40 uur per week werken, een muziekinstrument leren bespelen, een extra studie doen en mijn vriendinnen wekelijks zien. Nu nog realistisch zijn en ze waarmaken!

Wat wil jij echt veranderen?

Zijn er dingen die jij echt wil veranderen? En hoe graag wil je dit? Wil jij echt al heel lang afvallen en ben je serieus van plan om te gaan sporten en gezond eten? Bedenk een goed plan en schrijf ook echt op wat je wil bereiken en hoe. Wil jij een nieuwe studie beginnen? Ga serieus op zoek, weet wat je wil en zet je plannen vast!

Wees realistisch

Tien keer per week sporten is misschien niet erg realistisch, voor mij niet in ieder geval. Dus de tip is hier: wees ook echt realistisch. Pak je agenda erbij en stel jezelf de vraag: hoeveel keer per week kan ik sporten? Als je met jezelf afspreekt dat je 1 of 2 keer per week gaat, kun je altijd meer gaan als je er tijd voor hebt.

Zorg dat je er niet meer onderuit kan komen

Je wil het toch echt graag? Zorg dan dat je er niet meer onderuit kan. Schrijf je in voor gitaarles. Als er iemand zit te wachten om je les te geven dan moet je wel gaan. En je hebt het al betaalt, dus dan moet je er eigenlijk wel gebruik van maken!

Plan vaste momenten in

Ritme helpt altijd. Als jij heel graag meer tijd wil besteden aan je studie, spreek dan met jezelf af (of met medestudenten) dat jij op je vrije dinsdagmiddag aan school werkt. Als dit eenmaal in je systeem zit, dan is het makkelijker om het te doen. Zo kun je bijvoorbeeld ook elke vrijdagavond koken met je vriendinnen. Zo zijn jullie elke week samen, eten moet je toch.

Mats jezelf af en toe

Maak het tot slot niet te lastig voor jezelf. Je kunt af en toe echt wel een keertje overslaan. Iets doen is altijd al beter dan niets. Maar niet te vaak natuurlijk, want anders lopen je goede voornemens alsnog in de soep. Hulp nodig bij het zoeken van sportactiviteiten? Kijk dan op onze pagina vrije tijd!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden