← Terug naar overzicht

Deze taalreizen moet je echt maken!

Met het echte Nederlandse weer heb je vast al gedacht aan reizen naar het buitenland. Reizen tijdens je studententijd is heel goed voor je ontwikkeling en cv. Maar als je het combineert met het leren van een taal haal je hier nog meer voordelen uit! Tijdens een taalreis leer je namelijk ook veel meer over de cultuur dan wanneer je zomaar een reis maakt. Benieuwd welke taalreizen je echt een keer moet maken? Hier komen ze!

Spaans leren in Spanje

Spanje: het land van de tapas, sangria en flamenco! Hoewel Spanje gewoon in Europa ligt, is het er vaak een stuk warmer dan Nederland. Met dit winterse weer is het dus helemaal geen slecht idee om naar Spanje te vertrekken! Daarnaast is de Spaanse cultuur heel anders dan de Nederlandse. Op de straten komen mensen samen om te drinken, er wordt laat en uitgebreid gegeten en het Spaanse uitgaansleven is top! Het is voor de taal ook een heel goed idee om een taalcursus buitenland in Spanje te doen. De Spaanse taal komt namelijk ook van pas als je een echte globetrotter bent. Dit komt doordat het Spaans dat in Spanje gesproken wordt veel overeenkomsten heeft met het Spaans in Latijns-Amerika!

Frans leren in Frankrijk

Als jij ook al eens naar Frankrijk bent geweest, snap je waarom het een van onze favo-bestemmingen is. In Frankrijk kan je namelijk heerlijk eten (macarons!), shoppen en natuurlijk naar Parijs! De Franse taal wordt ook wel de taal van de liefde genoemd. Dit komt natuurlijk door de prachtige klanken van deze taal. Want laten we eerlijk zijn: “un vin rouge” klinkt veel aantrekkelijker dan “een rode wijn” ;). 

Engels leren in Engeland

Ook Engeland staat hoog op ons lijstje van bestemmingen voor taalreizen. Waarom? In Engeland drink je niet gewoon een biertje, maar een pint. Daarnaast zijn de English breakfasts de beste manier om je dag te beginnen en kan je er goed uitgaan! De Engelsen gaan namelijk nooit underdessed op stap, dus alleen al het voorbereiden op een avondje uit is een hele beleving. De Engelse taal is ook een van de beste talen om te leren als je wilt werken of studeren in het buitenland. De taal wordt namelijk wereldwijd gesproken dus het beheersen van deze taal is echt een pre!

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden