← Terug naar overzicht

5 originele bijbanen

bijbanen

Iedereen kent de standaard bijbanen wel: in de horeca, bij de supermarkt of op een mega saai kantoor. Het zijn vaak niet bepaald bijbaantjes om over naar huis te schrijven... laat staan om mee op te scheppen op een feestje. Met deze 5 bijbanen heb jij geheid een goed verhaal in de kroeg dit weekend!

Disneyprinses

De droom van elke vrouw denk ik. Want even serieus: wie wil er nou geen Disneyprinses zijn?! Deze lucky ladies mogen zich dag in dag uit als Assepoester, Doornroosje en Ariël kleden om vervolgens lief lachend op de foto te gaan met de schattigste kindjes en af en toe een geintje mogen uithalen met bezoekers. Maar: onderschat dit baantje niet, want er is een hele strenge selectieronde. Je moet kunnen dansen, acteren en voldoen aan de juiste uiterlijke kenmerken.

Waterglijbaantester

Awesome en voor degenen die op adrenaline kicken echt een droombaan! Toch heb ik wel mijn twijfels over de veiligheid van dit baantje. Want ben je dan echt de eerste die van die glijbaan gaat? En wat gebeurt er als hij instort? Deze originele bijbaan is dus wel voor de waaghalzen onder ons!

Professioneel slaper

Deze bijbaan klinkt toch als muziek in je oren? Hele dagen in bed doorbrengen en dan ook nog eens betaald worden! Lekker de bedden testen van hotels of wetenschappers helpen met onderzoeken naar slaapproblemen. Waar kan ik solliciteren?

Kots-ruimer

In mijn ogen is dit een van de smerigste bijbanen die je maar kunt bedenken. Maar hé, origineel is ie wel! Beschik jij over een ijzersterke maag of heb je gewoon NU geld nodig? Dan kan je in verschillende pretparken de maaginhoud van een ander opruimen.

Professioneel in-de-rij-staan

Betaald krijgen om in de rij te staan? Nee, bedankt. Wachten staat hoog op mijn dit-is-heel-erg-kut-lijstje. Maar er bestaan dus mensen die hier betaald voor krijgen. Wat je moet doen? Je moet zorgen dat je de sfeer in de rij goed houdt, dus geen chagrijnige gezichten en even her en der een opbeurend praatje maken. Precies de baan waar jij naar op zoek was? Dan kun je het beste naar Italië verhuizen. Daar schijnen ze op zoek te zijn!

Zijn deze baantjes nou niet helemaal wat je zoekt? Dan hebben wij hier een overzicht van andere leuke bijbanen bij jou in de buurt.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden