← Terug naar overzicht

Help! Mijn wasmachine heeft honger!

Help! Mijn wasmachine heeft honger!

Iedereen die de was doet herkent dit probleem: je doet twee sokken in de was, maar op de een of andere manier krijg je er maar een terug. Hier kunnen twee verklaringen voor zijn. Een: je bent mega rommelig, chaotisch en/of brak en hebt maar een sok in de was gedaan. Twee: je wasmachine eet sokken op.

Hoe voorkom je dat wasmachines je sokken oppeuzelen?

Voordat je de was doet kan je een aantal maatregelen nemen om te voorkomen dat je sokken en andere kleine was verdwijnt. Een echte tip van oma is om je sokken aan elkaar te spelden met veiligheidsspeldjes. Op deze manier hoef je ook geen sokken bij elkaar te zoeken want ze zitten per paar aan elkaar gespeld :) Een andere manier om te voorkomen dat je was zoek raakt, is door je fijne was in waszakjes te wassen. Waszakjes zorgen er ook voor dat je fijne was niet beschadigd, dus dat is mooi meegenomen!

Hoe vind je jouw zoekgeraakte was terug?

Wanneer je was toch zoekraakt kan je een aantal dingen doen om het terug te vinden. Het meest voorkomende scenario is dat je fijne was verdwijnt achter de rubberen rand bij de deur van je wasmachine. Wanneer je was nog net achter deze rand zit kan je het gemakkelijk weghalen.
Trek met je hand voorzichtig het rubber opzij. Wanneer je nog een stukje van de verdwenen kleding ziet, pak je dit gewoon vast. Trek dan voorzichtig aan de kleding en beweeg de trommel heen en weer. Is de kleding nog steeds niet los? Til de trommel dan lichtjes op. Kan je net niet bij de kleding, maar zie je het wel? Gebruik dan een klein haakje om bij de kleding te komen.

De was zit niet achter de rubber rand…

In veel gevallen wordt zoekgeraakte was verpulverd en gewoon weggespoeld. Je bent je sok dan dus wel kwijt, maar het is gelukkig niet schadelijk voor je wasmachine! Wat wel schadelijk is voor je wasmachine is wanneer de was de afvoerband of afvoerslang bereiken.

Ben jij nog op zoek naar een wasmachine en heb je helemaal geen zin om zelf uit te vogelen hoe je verstopte was uit je wasmachine haalt? Als student kan je voor een fijne prijs wasmachines huren bij Splash Lease. En als je wasmachine een keer verstopt raakt, sturen ze gewoon een monteur langs!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden