← Terug naar overzicht

10 voordelen van het wonen met huisgenoten

vrienden huisgenoten festival

Vaak ergeren we ons aan onze huisgenoten. Ze peuzelen jouw eten op, zitten áltijd in de weg in de GR (gemeenschappelijke ruimte) en net wanneer jij wilt douchen... besluiten zij dat het een prettig moment is om de badkamer bezet te houden. Maar gelukkig zitten er ook een heleboel voordelen aan het wonen met huisgenoten. Erger jij je ook enorm aan je huisgenoot? Lees dan even dit artikel en tel tot tien. Wedden dat jij hierna niet meer boos kan zijn op je huisgenoot?

1. Ze zijn er altijd voor je

Nu je wat verder weg woont van je familie krop je al tijden je frustraties op. Gelukkig heb jij nu huisgenoten die zich prima lenen als invalfamilie waarbij jij je klaagzang ook kwijt kunt.

2. Kledingruil

Een vrouw heeft nooit genoeg kleding. Sinds ik niet meer met mijn moeder woon sta ik regelmatig gefrustreerd voor de spiegel. Vroeger dook ik even haar kledingkast in, maar die tijd is helaas voorbij. Dus, heb je naar eigen zeggen geen leuke kleding meer? Klop dan even aan bij je huisgenootje. Geen vrouwelijke huisgenoten? Een oversized T-shirt kan prima functioneren als nieuw jurkje.

3. Spullen lenen

Huisgenoten zijn niet alleen handig om kleding van te lenen, maar ook alle andere dingen die je NU nodig hebt. Haarelastiekjes, föhns, stijltangen, sokken, tassen, plakband, een printer, een mixer, melk, oordopjes en nog véél meer...

4. Niet elke dag hoeven koken

Wie heeft er nou tijd om elke dag te koken? Het is echt een uitvinding hoor, die huisgenoten. Soms kom je na een lange studiedag hongerig thuis en dan staat daar je reddende engel al achter het fornuis. Het enige wat je hoeft te doen is aanschuiven.

5. Kosten splitten

De kosten van de huur, elektriciteit, gas/water/elektra, boodschappengeld, met huisgenoten kun je al deze kosten delen en ben je op deze manier goedkoper uit. Kan jij mooi nieuwe spullen aanschaffen of sparen voor die droomreis naar Azië.

6. Er is iemand die voor je kan zorgen als je ziek bent

Héérlijk vond ik dat vroeger. Lekker een dagje thuisblijven van school, zodat ik lekker op de bank al mijn favoriete cartoons kon kijken. Op deze dagen zorgde mijn moeder extra goed voor mij en kreeg ik alle aandacht. Een theetje hier, een beschuitje daar en als mijn moeder boodschappen ging doen, kwam ze altijd terug met mijn lievelingstijdschrift. Helaas is dit verleden tijd, maar gelukkig heb ik nu een huisgenoot die ik in de rondte kan sturen. Zorgen ze niet goed genoeg voor je? Even dreigen met het verspreiden van je ziekte en ze hobbelen zo voor je naar de supermarkt.

7. Niet alles in je eentje hoeven schoonmaken

Schoonmaken is ondankbaar werk. Heb je net de keuken schoongemaakt, is het de volgende dag weer een slachtveld. Om gek van de worden, maar gelukkig heb jij huisgenoten met wie je de taken kunt verdelen.

8. Je kunt zonder huissleutel toch je huis in

Jaaaaa, huisgenoten hebben mij al meerdere malen gered van dit incident. Ik ben al minstens 50 keer mijn huissleutels vergeten. Gelukkig is er altijd wel iemand thuis die voorkomt dat jij als Koos dakloos op de stoep moet slapen.

9. Je krijgt er een hoop nieuwe vrienden bij

Want niet alleen je huisgenoten worden vrienden, maar ook de vrienden van je huisgenoten worden jouw vrienden.

10. Hoe meer huisgenoten, hoe epischer het huisfeestje

Zoals benoemd in punt 9: hoe meer zielen hoe meer vreugd. Ook kun je de kosten van het huisfeestje splitten. Hoe meer huisgenoten, hoe hoger dat bedrag kan worden en hoe hoger dat bedrag hoe vetter de DJ, drankjes en thema’s kunnen worden.

Bij nader inzien zijn huisgenoten zo slecht nog niet. Dus wees zelf ook eens lief voor je roomies. Ruim je troep op, kook eens een lekker maaltje en breng de geleende spulletjes netjes terug.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden