← Terug naar overzicht

Zo maak jij nieuwe vrienden in jouw studentenstad

nieuwe vrienden in studentenstad

Ga jij wonen en studeren in een andere studentenstad? Dan kun jij wel wat vrienden gebruiken. Niets is namelijk zo saai als studeren zonder vrienden. Daarom vertellen we jou hoe je nieuwe vrienden kunt maken!

De eerste schooldag

Doodeng. Ik ben altijd superzenuwachtig als ik in een groep met nieuwe mensen kom waarvan ik niemand ken. Maar kijk goed om je heen, want wie weet leer je leuke mensen kennen. Tip 1: zoek mensen die weleens jouw type kunnen zijn. Tip 2: maak een spontaan praatje. Tip 3: ga naast deze persoon zitten. Zorg dat je in de eerste dagen al een buddy hebt gevonden waar je naast kunt zitten. Jullie hoeven geen beste vrienden te worden. Zolang het maar een beetje gezellig is en je niet alleen hoeft te zitten.

De eerste weken

Nu je in ieder geval iemand hebt om naast te zitten en om projecten mee te doen, kun je ook nog verder zoeken. Je leert jouw klasgenoten langzamerhand beter kennen, waardoor het makkelijker wordt om te zien of je goed met ze op kunt schieten of niet. Beperk je dus niet tot een persoon, maar maak zo veel mogelijk praatjes met verschillende mensen.

Time to socialize!

Als je echt graag veel mensen wil ontmoeten in jouw nieuwe stad, ga dan bij een studentenvereniging. Dit is dé plek waar je lekker kunt socializen. Je gaat met allemaal onbekende mensen naar feestjes toe en dat is de manier om mensen te leren kennen. Als je niet bij een studentenvereniging wil, ga dan zelf actie ondernemen. Ga naar leuke barretjes in de buurt, organiseer een huisfeestje en ga naar alle gezellige events toe. Voor je het weet heb je een gezellige vriendengroep!

Zoek naar gezamenlijke interesses

En om tussen deze nieuwe vrienden een échte goede vriend te vinden, moet je overeenkomsten hebben. Al snel merk je op een feestje dat iemand bijvoorbeeld van dezelfde muziek houdt als jij. Houd je dan niet in, maar vraag deze persoon mee naar een festival. Als je een vriendschap wil, moet je erin investeren. Ga samen koffiedrinken, sporten, koken of welke interesse jullie delen. Ga dit samen doen en maak lol. Forceer niets, maar geniet gewoon samen van de leuke dingen die jullie kunnen doen.

In elke stad zijn leuke mensen

Blijf altijd optimistisch, want in elke stad zijn leuke mensen die openstaan voor nieuwe vriendschappen. Dus ik weet zeker dat jij wel iemand vindt die bij je past! Kun jij nog wel wat andere tips gebruiken om het eerste jaar door te komen? Lees dan ons blog: ‘How to’: je eerste schooljaar van je studie overleven.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden