← Terug naar overzicht

Tips: zo houd jij je kleding mooi

zo houd je je kleding mooi

Toen ik op kamers ging, merkte ik meteen hoeveel ik mijn moeder miste. Want man, wat deed zij eigenlijk veel! Koken, stofzuigen, de was: als je op jezelf woont lijkt het bijna een fulltimebaan. Vooral de was vond ik een drama. Gekrompen truien, verdwenen sokken en witte onderbroeken die roze de was uitkwamen. Ik heb het allemaal meegemaakt. Gelukkig gaat de was mij tegenwoordig een stuk beter af! Wil jij weten hoe je dit soort wasdrama’s kunt voorkomen (En je niet na elke wasbeurt nieuwe kleding hoeft aan te schaffen)? Lees dan snel verder hoe jij je kleding wél mooi houdt!

1. Lees de wasvoorschriften

En houd je eraan! Wanneer je jouw kleding te heet of verkeerd wast, gebeuren er allerlei vervelende dingen. Lees: je kleding krimpt, verkleurt, wordt vaal of gaat zelfs kapot!  Wanneer je goed de wasvoorschriften leest en je kleding juist sorteert, kun je dit vermijden. Was dus geen witte wollen truien met zwarte handdoeken ;).

2. Binnenstebuiten

Een andere tip is om je kleding binnenstebuiten te wassen. De kant van de stof die in aanraking komt met de trommel, slijt namelijk het meest. Op deze manier zorg je dus dat de goede kant van je kleding het minst slijt tijdens een wasbeurt. Om verdere slijtage te voorkomen is het ook altijd handig om alle ritsen en knopen dicht te doen. Wanneer ze dicht zijn, brengen ze namelijk minder schade aan!

3. Zo min mogelijk wassen

Ik begrijp dat dit misschien niet zo fris klinkt, maar probeer om je kleding zo min mogelijk te wassen! Want: hoe vaker jij je kleding wast, hoe sneller het slijt. Let daarom goed op of iets echt gewassen moet worden. Truien die je over een shirt heen hebt gedragen, kan je best een paar keer aan. Ook broeken hoef je niet meteen te wassen, nadat je ze gedragen hebt. En misschien de beste indicatie: is het vlekvrij en ruikt het nog fris? Dan hoeft het niet in de was!

4. Het juiste wasmiddel en -programma

Om je kleding mooi te houden is het belangrijk dat je het juiste wasmiddel en – programma gebruikt. Kijk bij het kopen van wasmiddel daarom altijd even voor welke was het geschikt is. Ook is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken. Dit is namelijk slecht voor je wasmachine én je kleding! Heb je nog geen wasmachine met de wasprogramma’s die jij nodig hebt? Via Splash Lease kan je voor een mooie studentenprijs wasmachines met de juiste wasprogramma’s huren!

5. Kleding ophangen

Je was in de droger gooien is de makkelijkste manier om te drogen. Maar let op: voor de kwaliteit van je kleding is dit helemaal niet goed! Het is veel beter om je was lekker ouderwets op te hangen en te laten drogen. Op deze manier slijt het nauwelijks, terwijl het in de droger wel een heleboel te verduren krijgt!

Wil jij meer tips lezen die jouw leven een beetje eenvoudiger maken? Lees dan de blog van Doortje die schreef over dingen die jouw studentenleven makkelijker maken!

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden