← Terug naar overzicht

3 tips om in 1 keer je propedeuse te halen

Festivals, feestjes en zonnige vakantiebestemmingen… Voor nu kunnen we nog even genieten van de heerlijke zomermaanden. Maar voor je het weet, begint het studeren weer! Ben jij iemand die na de zomer aan een hbo-opleiding gaat beginnen? Blijf dan vooral verder lezen want wij geven je in dit blogje een aantal tips hoe je je propedeuse in één keer kan fiksen! Een spannende periode, maar met deze tips ga je het zeker halen!

Het is allereerst belangrijk dat je leert omgaan met de snelheid en het druk van het hbo. De ene student zal het sneller oppakken dan de andere. Maar laat je je daardoor niet afschrikken of neerhalen! Want ook jij kan het gewoon halen!

#1 Plannen & checklijsten

Wat ik je uit ervaring kan meegeven, is dat het belangrijk is je zaken wat betreft school en privé overzichtelijk te maken. Hierdoor kan je je tijd optimaal besteden en je focussen op de dingen die je moeilijk vindt. Er zijn handige applicaties die je kunnen helpen om te checklijsten te maken, deze kan je installeren op je computer en koppelen aan je telefoon.

#2 Focus

Tijdens de eerste weken van je hbo-opleiding is het natuurlijk fijn om in de vakantie vibe te blijven hangen (we geven je geen ongelijk). Alleen zijn de vakken in de eerste periode ook erg belangrijk en om niet achter te lopen is het zaak dat je je focus wel probeert te houden. Het studentenleven is leuk, maar helaas moet er zo nu en dan ook gewerkt worden. Door hoofdzaken van bijzaken te scheiden kan je je focussen op de vakken/onderdelen die je misschien wat moeilijker vindt. Door dit voor jezelf overzichtelijk te maken kan je zo je tijd optimaal besteden en ook nog tijd kunnen besteden in je Netflix-abonnement ;).

#3 Vraag hulp

Of het nu aan het begin van je studie is of je nog bezig bent met het afronden van je laatste periode… Als je tegen dingen aanloopt, dan is het belangrijk dat je op tijd om hulp vraagt!

Last but not least

Daarnaast is het belangrijk dat je voor jezelf doelen opstelt die SMART zijn. Door dit te doen heb je een goed beeld van waar je naar toe werkt. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en onze studietips haal jij binnen de kortste keren je propedeuse! You can do it!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden