← Terug naar overzicht

Leukste plekken en activiteiten in Delft

Delft staat vooral bekend om zijn rijke historie, grachtjes en natuurlijk… Delfts blauw! Toch heeft Delft nog veel meer te bieden, vooral voor studenten. Want wie kent TU Delft nou niet? En wist je dat er ook een vestiging van de Haagse Hogeschool in Delft is? Genoeg studenten dus! Mede dankzij de vele studenten die hier wonen, heeft de stad ook hele toffe plekken en activiteiten voor jongeren. Ga jij binnenkort in Delft studeren of wonen? Dan ben je vast benieuwd wat de leukste plekken en activiteiten zijn!

Prachtig uitzicht vanaf de toren van de Nieuwe Kerk

Waarschijnlijk is dit niet het eerste waar je aan denkt, maar als Delftenaar móet je dit echt een keer doen! Met studentenkorting beklim je voor maar €2,50 de toren van de Nieuwe Kerk. En daar vind je, na 376 traptreden op 85 meter hoogte, het mooiste uitzicht over Delft en omgeving! Met een beetje mooi weer kan je zelfs helemaal naar Rotterdam en Den Haag kijken. En nu je toch in de buurt bent… ga meteen even langs het Blauwe Hart! Dit opvallende, grote kunstwerk ligt vlakbij de kerk op de Oude Langendijk. Vooral ’s avonds is dit de moeite waard. Dan is het grote, fonkelende hart namelijk ook nog is verlicht!

De hippe Voldersgracht

De Voldersgracht staat wereldwijd bekend als de straat waar Johannes Vermeer werd geboren. Maar voor de Delftenaar is de Voldersgracht een van de hippere straten van Delft. Je vindt hier namelijk een heleboel toffe horecagelegenheden en winkeltjes. Een van die plekjes is Roast Chicken Bar. Bij Roast ben je aan het juiste adres voor G&T’s, lekkere salades en natuurlijk kip! Een paar deuren verder kan je je geluk niet op als je van eigenzinnige spullen houdt. Bij INSTORE ben je namelijk aan het juiste adres voor opvallende fashionitems en de allerleukste hebbedingetjes. Een van onze andere favoplekjes op de Voldersgracht is Pleck. Bij Pleck zit je als koffieliefhebber helemaal goed. Ze serveren er namelijk heerlijke koffie en taart, maar je kunt er ook van alles kopen. Van cactussen tot tassen: je vindt het bij Pleck!

Terrasjes, terrasjes, terrasjes!

De pleinen en grachten van Delft lenen zich uitstekend voor de gezelligste terrassen. Bij een beetje mooi weer is het in Delft dus goed vertoeven! De meeste terrassen van Delft bevinden zich toch wel op de Markt en Beestenmarkt. Voor een middagje (speciaal)biertjes drinken kan je hier dus prima terecht!

Benieuwd wat wij doen als we een dagje in Delft zijn? Op deze pagina vind je andere restaurants en barretjes in Delft waar wij gek op zijn!

Meer studentennieuws

Telefoon kapot
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden