← Terug naar overzicht

4 tips om je scriptie in de tweede kans wél te halen

Heb jij je scriptie in de eerste kans niet gehaald? Dan baal je waarschijnlijk als een stekker (en dat is nog zacht uitgedrukt)! Afgelopen zomer was ik een van de gelukkigen die haar scriptie nog een keer mocht schrijven. Yehesss! Toch zette ik mijn schouders eronder en kon ik in september beginnen aan een pre-master.

1. Benut je feedbackmoment optimaal

Wanneer jij je scriptie de eerste keer niet haalt, volgt er waarschijnlijk een feedbackmoment. Maak hier goed gebruik van en wees niet bang om te vragen. Staan er dingen in je eerste versie waar je niet zeker over bent? Kaart dit dan aan. Je begeleider is in de zomermaanden waarschijnlijk niet bereikbaar. Het is dus goed om tot in detail je scriptie te bespreken. Better safe than sorry!

2. Maak een goede planning

Tijdens de zomer zijn er zoveel leuke dingen waar je bij wilt zijn, dat het heel belangrijk is om een goede planning te maken. Plan alle feestjes, festivals en reizen in, maar zorg ook dat er vaste dagen zijn waarop je aan je scriptie zit (en hou je hier ook aan!). Met alle afleiding is er een grote kans dat je jouw scriptie weleens links laat liggen. Voor je het weet is de deadline al in zicht en moet je een eindsprint trekken. Dit is niet alleen heel onverstandig, maar ook heel zwaar!

3. Vraag om hulp

Wanneer je het echt even niet meer ziet zitten, is het goed om hulp te vragen. Je vrienden en familie willen ook dat jij afstudeert en hebben vast wel even tijd om je te helpen. Al is het maar om de spelling te checken of te helpen bij de vormgeving. Soms is dat kleine beetje hulp net genoeg om jou weer te motiveren.

4. Zet je scriptie op #1

Terwijl jouw vrienden in de zon liggen, zit jij binnen achter je laptop. Word je hier blij van? Nee. Maar wanneer jij je diploma in ontvangst neemt, is het ’t zeker waard!

Kijk jij er al naar uit om te reizen na je studie? Dan is deze checklist superhandig! 

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden