← Terug naar overzicht

Tips om te reageren op studentenkamers

Voor sommigen is de vakantie pas net begonnen, maar toch is het nieuwe studiejaar al bijna in zicht. Dit betekent ook dat de stormloop op studentenkamers weer in volle gang is. Maar hoe vind je nou goede kameradvertenties? En waar moet je bij een kameradvertentie eigenlijk precies op letten? Lees hieronder de 5 tips om op kamers te reageren en kom erachter!

1. Schrijf je tijdig in bij woningaanbieders

Deze eerste tip is vooral belangrijk wanneer je via een studentenhuisvester wilt wonen, zoals DUWO. Studentenhuisvesters bieden vaak kamers aan op echte studentenplekken zoals campussen, maar ook studentenhuizen in de stad. Deze kamers zijn vaak betaalbaar, maar worden meestal wel toegewezen op basis van inschrijfduur. Dit betekent dat hoe langer je staat ingeschreven, hoe meer kans je op een kamer maakt… Snel inschrijven dus!

2. Let op de kleine lettertjes

Let bij kameradvertenties goed op de kleine lettertjes, zodat je niet voor verrassingen komt te staan! Onderaan een kameradvertentie staat bijvoorbeeld vaak belangrijke informatie die je snel over het hoofd ziet. Hierbij kun je denken aan informatie over het soort huurders dat ze zoeken, of huisdieren zijn toegestaan en hoeveel de borg bedraagt. Lees daarom de kameradvertenties altijd aandachtig en goed door!

3. Schrijf je niet zomaar bij elke woningaanbieder in

Helaas houden veel woningaanbieders zich niet aan hun beloftes. Schrijf je daarom niet zomaar bij elke woningaanbieder in! Doe eerst wat research naar de woningaanbieder en lees eventueel wat reviews. Op deze manier kom je erachter of je niet je tijd verdoet met reageren op (nep)advertenties of zelfs opgelicht wordt!

4. Doe extra onderzoek naar de kamer

Als je een (ogenschijnlijk) perfecte kamer hebt gevonden, kan het nooit kwaad om wat extra onderzoek te doen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de buurt van de kamer en welke faciliteiten je daar in de buurt vindt. Hierbij kan je denken aan de afstand naar je onderwijsinstelling, de supermarkt, andere winkels, ov-stations en -haltes en studieplekken. Op deze manier weet je zeker dat je op een kamer reageert die ook aan je praktische wensen voldoet!

5. Wees origineel in je reactie!

Als je er zeker van bent dat de kameradvertentie betrouwbaar is en de kamer bij je past, is het tijd voor de reactie. Probeer een reactie te sturen, waarmee je positief opvalt. Let bijvoorbeeld op je woordkeuze wanneer je een reactie stuurt en probeer om je persoonlijkheid te laten zien. Maar let op: maak zaken niet mooier dan ze zijn. Een leugen komt immers altijd uit!

Ben jij op zoek naar een kamer? Kijk dan eens naar het kameraanbod in jouw studentenstad!

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden