← Terug naar overzicht

Vakantie: zes redenen om naar Griekenland te gaan

Ben jij wel toe aan een vakantie? Dan kan ik je een hoop moeite besparen met zoeken. Boek je last minute vakantie gewoon naar Griekenland! Waarom dit mijn favoriete vakantiebestemming is? Daar heb ik zes redenen voor…

1. Eeuwige zon

Bye bye nep zomer in Nederland! Als je naar Griekenland gaat, dan heb je zongarantie. Met bijna 3000 zonnige uren per jaar krijg jij je vitamine D wel binnen. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur tussen de 27 en de 30 graden. Perfect weer voor een strandvakantie dus. Kom maar op met dat mooi bruin huidje!

2. Heerlijk eten

Ik ben een echte fan van de Griekse keuken. Een pita gyros of souvlaki, een grote bak moussaka, een heerlijk koud Mythos biertje of een van de smaakvolle zelfgemaakte wijnen? In Griekenland kun je jouw smaakpapillen even flink prikkelen. Probeer ook eens een lokaal gerechtje, ook al ken je het niet. Die gerechten zijn meestal juist het lekkerste!

3. Lekker goedkoop

Als ik op vakantie ga, dan wil ik lekker genieten. Dus ga ik het liefste zo veel mogelijk uiteten. In Griekenland is het uiteten gaan zo goedkoop, dat je eigenlijk bijna elke dag wel buiten de deur kan eten. De ene dag een Pita Gyros voor €2,50 en de andere dag uiteten met z’n tweeën voor €20 met alles erop en eraan. Ik kan er wel aan wennen! Geweldig die Griekse prijzen.

4. Griekse mentaliteit

Alles gaat zo lekker op z’n Grieks, lekker rustig. Geen stress, geen haast. Als ik in Griekenland ben, dan kan ik zo goed ontspannen. Ook al is het op sommige plekken best druk, er hangt zo’n rustgevende sfeer dat ik er helemaal van bijkom. Dit jaar was ik op Lesbos, hier zeggen alle locals je gedag, na een paar dagen voelde ik me helemaal op m’n plek. Superleuk eiland: een echte aanrader!

5. Prachtig landschap

Echt genieten die dagjes strand. Maar na een paar dagen chillen, wil ik altijd op verkenning gaan. Griekenland is een prachtig land en de eilandjes vind ik nog veel leuker. Al die bergen, prachtige baaitjes en die mooie zee. Loop een stuk door de bergen en je weet niet wat je ziet, het is zo mooi! Huur een fietsje of mountainbike en zoek een gave route om de omgeving te verkennen. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook een scooter, quad of auto is aan te raden. Vooral als je op een iets groter eiland zit, kun je hiermee verschillende mooie plekjes opzoeken. Dit moet je echt een keer gedaan hebben!

6. De Grieken verdienen het

Wat een prachtige mensen zijn die Grieken toch. Gastvrij en onwijs vriendelijk. Vorige week zat ik nog op Lesbos, waar ik heel veel lieve mensen heb leren kennen. Ze vertelden me hoe erg ze hebben geleden onder de vluchtelingencrisis. Niet vanwege de vluchtelingen zelf, maar vanwege de media. Het toerisme is met 45% afgenomen, terwijl je op de meeste plekken niet eens vluchtelingen ziet. Ze komen niet in toeristische gebieden en voor hoever er nog kampen zijn, zijn deze goed afgesloten. Tijdens mijn lange fietstocht langs de kust van Lesbos kwam ik in de middle of nowhere een vluchtelingenkamp tegen. Dit is de enige die ik heb gezien en het zag er rustig en leeg uit. Dus maak je geen zorgen over vluchtelingen in Griekenland, want hier heb je echt geen last van! Als je het echt heel zeker wil weten, dan kun je het beste even de kaart erbij pakken en een eiland uitzoeken die uit de route ligt, bijvoorbeeld Kreta.

Ga jij ervoor?

Heb ik je overgehaald? Dat kan bijna niet anders… Graag geven wij jou dan nog een paar tips. Bekijk onze pagina over reizen tijdens en na je studententijd. En kom erachter om jij klaar bent om naar de zon te vertrekken. Veel plezier!

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden