← Terug naar overzicht

5 tips om van afwassen een feestje te maken!

Afwassen… het is voor veel studenten een vervelende klus. Helemaal wanneer je huisgenoten hebt die voor elke druppel water een nieuw glas pakken. Afwassen was jarenlang om die reden een van mijn grootste ergernissen in het huishouden. Maar tegenwoordig vind ik het een stuk minder erg! Wil jij weten hoe afwassen voor jou ook leuker wordt? (En je er misschien wel een feestje van kunt maken…) Lees dan snel deze 5 tips!

1. Netflix & dishes

Wanneer ik bergen afwas heb, is deze tip een regelrechte redder. Als je tijdens het afwassen naar je favoriete serie kijkt, is het namelijk zo gebeurd! Ben je een echte kluns zoals ik? Plaats dan je telefoon in het keukenkastje boven de wasbak. Op deze manier komen er geen spetters op je telefoon en verklein je de kans dat je telefoon valt. En met een beetje geluk, staat je telefoon ook nog eens op ooghoogte!

2. Afwasdisco

Meeblerren met je favo nummer maakt afwassen toch net iets draaglijker. Wil je het écht groots aanpakken? Maak van je keuken dan een echte disco en nodig je huisgenoten uit! Discolichten aan, pruiken op en show je beste moves! Wedden dat de afwas supersnel klaar is?

3. Afwassen met je maatje

Afwassen en afdrogen is toch wel het leukst wanneer je het samen doet. Probeer daarom om samen met je leukste huisgenoot deze taak te krijgen! Op deze manier kan je meteen de meest schandalige roddels uitwisselen en bijpraten over de avond ervoor. Wedden dat de afwas zo gedaan is? (En je weer helemaal up-to-date bent wie er met wie geregeld heeft!)

4. Was elke dag af

Wanneer je elke dag een beetje doet, valt de afwas reuze mee. Het wordt pas écht een rotklus wanneer je de vaat dagen laat staan. Je voorkomt dit door elke dag op een vaste tijd af te wassen. Als je bijvoorbeeld elke avond na het eten afwast, zal je zien dat de afwas zo gepiept is!

5. Regel een vaatwasser

Vind je de afwas na de vorige 4 tips nog steeds een drama? Overweeg dan eens om een vaatwasser te regelen. Via Splash Lease kan je voor een studentenprijsje supervoordelig een vaatwasser huren!

Heb jij nog afwastips voor ons? Laat ze in een reactie achter en wij voegen ze toe!

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden