← Terug naar overzicht

De 3 leukste en 3 ergste dingen van je studententijd

Je studententijd is de mooiste tijd van je leven. Wij hoefden daarom niet lang na te denken over de 3 leukste dingen van het studentenleven. Toch is er ook een keerzijde en gaat het niet altijd over rozengeur en maneschijn. Wij somden daarom ook de ergste dingen van het studentenleven voor je op!

Studententijd: leuk

Deze lijst is eigenlijk oneindig, maar onze top 3 beslaat toch wel dé belangrijkste punten!

1. Op kamers

Als student breekt er ongetwijfeld een moment aan dat je je vleugels uitslaat en op kamers gaat. Op kamers gaan is een van de beste momenten uit je leven. Je leert om zelfstandig te zijn en houdt er waarschijnlijk hele goede vriendschappen aan over. Dit is ook het moment dat je eindelijk geen rekening meer hoeft te houden met je ouders, wat ons bij het 2e leukste punt van het studentenleven brengt.

2. Vrijheid

De vrijheid als student is oneindig! Nachtje doorhalen voor college? Waarom niet! Naar dat hele toffe studentenfeest aan de andere kant van Nederland? Ja hoor! Waar we heen gaan? Naar de klote!

3. Mooie herinneringen

Aan het studentenleven houd je geheid mooie herinneringen over. Of je ze later allemaal aan je kleinkinderen wil vertellen? Waarschijnlijk niet. Maar jouw mooiste studentenherinneringen toveren geheid een lach op je gezicht later!

Studententijd: minder leuk

Laten we hopen dat je over 60 jaar deze momenten uit je studententijd vergeten bent!

1. Studentenkilo’s

Verschillende onderzoeken stellen dat het merendeel van de studenten flink aankomt tijdens de studententijd. Vooral studenten die lid worden zijn vaak de Sjaak. Het ongezonde eten en liters bier zorgen ervoor dat je gewicht omhoog schiet.

2. Gebrek aan geld

Aan het studentenleven hangt een flink prijskaartje. Collegegeld, boeken, contributies, huur, reizen… Aan het einde van je geld, heb jij altijd nog een stukje maand over.

3. (Vroege) colleges

Tijdens het feesten door, moet er af en toe ook nog gestudeerd worden. Vooral als je vroeg college hebt, is dit een regelrechte ramp. Tel daar een ongeïnteresseerde docent bij op en je hebt de jackpot!

 

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden