← Terug naar overzicht

Eén op de tien studenten leert met stimulerende middelen

Een onderzoek van bureau No Ties in opdracht van NPO3 bracht een interessante ontwikkeling aan het licht. Tien procent van alle studenten zegt stimulerende middelen te gebruiken tijdens het studeren. Is dit niet gevaarlijk en zo ja, wat zijn de gevolgen? Wil je dit weten, lees dan snel verder!

Red Bull geeft je vleugels

Als student ben je vaak een beetje vermoeid en wil je het liefst niet te veel tijd besteden aan je studie. Wanneer je dan eindelijk al je moed bij elkaar hebt geraapt, dan is het hebben van genoeg energie en concentratie erg belangrijk. Nu zijn dit net de twee dingen die volledig bij jou ontbreken. Wat te doen? Je neemt een bak koffie, een energiedrankje of neem je wat sterkers? Uit onderzoek blijkt dat tien procent van alle studenten stimulerende middelen gebruikt. Wij hebben een aantal pepmiddelen op een rijtje gezet.

Ritalin

Het meest bekende pepmiddel onder studenten, buiten koffie en druivensuiker, is ritalin. Dit middel wordt normaal gesproken gegeven aan mensen met ADHD. Het zorgt ervoor dat de gebruiker rustiger wordt en zich beter kan concentreren. Mensen zonder ADHD zullen het tegenovergestelde ervaren. Het geeft je energie en zorgt ervoor dat jij je beter kan focussen.

Speed

Dit middel is een alternatief van de ritalin. Speed oftewel amfetamine is een poeder dat je snuift. Het geeft een gigantische boost aan energie en zorgt ervoor dat je volledig gefocust en vol energie bent. Wanneer je genoeg neemt, zorgt het ervoor dat je in een roes komt en je 'goed' voelt. Het is populair onder studenten, omdat het erg goedkoop is. Je hebt al een hele gram voor tien euro en dit is meer dan genoeg voor één iemand. Veelvuldig gebruik is zeer slecht voor de gezondheid en heeft veel nare bijwerkingen op lange termijn.

Cocaïne

Als nummer drie hebben wij het middel cocaïne. Dit middel is ook vrij populair onder studenten maar staat wel bekend als een luxe middel vanwege de prijs. Voor een gram betaal je dertig á veertig euro. Het middel is een poeder dat je opsnuift. Het geeft je energie en een gevoel dat de wereld aan je voeten ligt. Het wordt veel gebruikt in het uitgaansleven in combinatie met alcohol. Wanneer je veel hebt gedronken dan zorgt het ervoor dat je 'nuchter' wordt en weer verder kan drinken. Op lange termijn is het minder schadelijk dan speed maar het is uiteraard niet verstandig om dit voor een lange periode met grote hoeveelheden te doen.

Tot zover dit artikel naar aanleiding van een onderzoek uit 2016. Als student is het soms moeilijk om je op te laden voor een lange dag studeren. Toch is het gebruik van stimulerende middelen ten zeerste af te raden. Wanneer je het één keer doet, wordt het heel moeilijk om het daarna zonder te doen. Verslavingen liggen op de loer en er zijn genoeg alternatieven. Wees verstandig! Gebruik je toch? Gebruik dan bewust en met je verstand.

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op