← Terug naar overzicht

Dit moet je regelen als je op kamers gaat in een studentenhuis

Ga jij binnenkort op kamers in een studentenhuis? Dan ga je vast een top tijd tegemoet! Huisfeesten, huisweekenden en huiseten zijn maar een paar voorbeelden van wat je te wachten staat. Toch is het niet alleen maar feest als je op jezelf gaat wonen…  Je moet namelijk ook een heleboel regelen wanneer je in een studentenhuis woont!

1. Geldzaken

In een studentenhuis is het belangrijk dat alle geldzaken op orde zijn. Ook is het belangrijk om afspraken te maken over wat jullie gezamenlijk betalen. Denk bijvoorbeeld aan de huur, maar ook boodschappen zoals wc-papier. Als je in een bestaand studentenhuis gaat wonen, is dit vaak al geregeld. Maar hoe worden deze gezamenlijke kosten eigenlijk betaald? Het makkelijkst is om een gezamenlijke rekening te openen. Zo voorkom je dat jij je rondje in de kroeg niet kan betalen, omdat je huisgenoot de huur niet over heeft gemaakt. Kijk hier voor meer informatie over het openen van een gezamenlijke rekening.

2. Adres wijzigen

Veel instanties krijgen automatisch je nieuwe adres als jij je hebt ingeschreven bij je nieuwe gemeente. Denk bijvoorbeeld aan je zorgverzekeraar en onderwijsinstelling. Toch geldt dit niet voor de meeste instanties waar jij contact mee hebt. Zorg daarom dat je overal je adres wijzigt om problemen te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan je bank, tandarts en je favoriete webwinkel. Op deze manier loop je geen belangrijke berichten of rekeningen mis!

3. Zorg voor basics

Wanneer je gaat verhuizen denk je bij inkopen vaak aan nieuwe meubels, accessoires en andere sfeermakers. Toch zijn er ook een heleboel basisproducten die handig zijn om in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een EHBO-doos, schoonmaakspullen en keukengerei. Zonder deze basics kan je namelijk nog voor verrassingen komen te staan wanneer je helemaal gesetteld bent!

4. Zet alles stop

Verhuis je van de ene naar de andere kamer? Zorg dan dat je zeker weet dat je alles stopzet in je oude huis. Denk bijvoorbeeld aan het contract voor digitale tv of andere zaken die aan jouw naam verbonden zijn.
 

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden