← Terug naar overzicht

De 3 leukste (onbekende) drankspelletjes

drankspellen

Drankspelletjes zijn top om in te drinken of een feestje op te leuken. Hoewel er ontelbaar veel drankspelletjes zijn, wordt toch vaak hetzelfde spelletje gespeeld. Ben jij het ook zat om altijd maar te beerpongen, kingsen of mexen? Lees dan snel verder voor de 3 leukste en (waarschijnlijk) onbekende drankspelletjes!

Drankspel 1: duct tape hands

Dit hilarische drankspel is supermakkelijk en kan je met zoveel mensen als je wilt spelen. Het enige wat je nodig hebt is drank in flesjes, blikjes of plastic bekers en duct tape.

Spelregels

Plak aan elke hand met duct tape een flesje, blikje of beker met drank vast. Je mag de tape pas losmaken als allebei de drankjes op zijn. 

Hoewel dit spel heel makkelijk is levert het de leukste situaties op. Probeer maar eens te plassen met twee blikken aan je handen. Je hebt dan twee opties: beide blikken atten of een drankdouche nemen.

Drankspel 2: Horse race

Dit drankspelletje is iets moelijker en het leukst met vier spelers. Het enige dat je nodig hebt, is een pak kaarten en genoeg drank!

Spelregels

Jullie stellen het parcours vast door een aantal kaarten horizontaal naast elkaar te leggen. Deze kaarten leg je met het plaatje naar beneden. Zijn dit bijvoorbeeld 10 kaarten? Dan is de tiende kaart de finish. Leg alle azen uit het spel verticaal boven de eerste kaart. Elke speler zet een aantal shotjes in op het paard (aas), waarvan hij denkt dat het gaat winnen. Kies jij bijvoorbeeld hartenaas dan kan je bijvoorbeeld 10 shotjes op dat paard inzetten. Iedereen drinkt de helft van zijn inzet, voordat de race begint.

De deler schudt de overige kaarten en legt ze in een stapel de plaatjes naar beneden. De deler pakt telkens de bovenste kaart van de stapel. Heb jij de hartenaas en pakt de deler een hartenkaart? Dan gaat jouw paard (aas) een stap vooruit. De deler blijft kaarten pakken tot een paard finisht. Finisht jouw paard (aas) als eerste? Dan mag je jouw inzet verdubbelen en uitdelen aan de andere spelers!

Drankspel 3: 1 tot 11

Dit drankspel lijkt een beetje op juffen, maar is toch anders. Je hebt alleen genoeg drank nodig en minimaal 5 spelers.

Spelregels

Je gaat met de groep aan een tafel zitten met genoeg drank. Iemand begint met tellen bij 1 en degene links van hem telt door naar 2. Degene die daar links van zit, telt weer verder naar 3, enzovoorts. Dit gaat door totdat jullie bij 12 aankomen. Bij 12 wordt het getal niet gezegd, maar een regel bedacht voor een van de 11 cijfers. Dus bijvoorbeeld bij 6 “We love Delft Studentenstad” roepen. De persoon die de regel bedacht, begint weer bij 1 met tellen en degene links daarvan telt weer naar 2 enzovoorts. Wanneer iemand zich niet aan de regels houdt of het verkeerd doet, moet de hele groep atten.

In het begin zal het niet moeilijk zijn om je aan de regels te houden, maar elke 12e persoon stelt een nieuwe regel in. Het is uiteindelijk heel moeilijk om je met de hele groep aan 11 regels te houden en er zal veel gedronken worden!

Wil je meer van dit soort leuke studenten tips in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang maandelijks toffe hotspots, handige tips, nieuwe kamers en leuke vacatures in je mail!

Disclaimer: Geniet, maar drink met mate! Houd het leuk en zorg dat het niet uit de hand loopt. Zet bijvoorbeeld niet te veel drank in en houd het leuk voor je medespelers. Delft Studentenstad is niet verantwoordelijk voor de eventuele gevolgen van dit artikel ;). 

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden