← Terug naar overzicht

5 tips om je huis schoon te houden

Veel studenten die op zichzelf wonen vinden het een hele opgave: het huis schoonhouden. Er gaan biertjes om in de fusie, je huisgenoot laat het aanrecht volstaan en je slaapt inmiddels lepeltje-lepeltje met je boeken. Herkenbaar? Lees dan snel deze tips om je huis schoon te houden!

1. Laat geen spoor van rommel achter

Ruim de spullen die je net hebt gebruikt meteen op. Ben je bijvoorbeeld aan het koken? Doe ondertussen dan even de afwas. Heb je outfit stress? Hang dan meteen de kleren die je niet aantrekt weer terug. Op deze manier lijkt je kamer niet op  het uitverkooprek bij de H&M.

2. Maak een schoonmaakrooster

En houd je eraan! Wanneer je met je huis de taken verdeelt gaat het schoonmaken sneller en efficiënter. (En iedereen wordt blij van een schoon huis!) Zijn er huisgenoten die verzaken? Bespreek het!

3. Doe elke dag wat

Hoe brak je ook bent, zorg dat je elke dag een klusje doet. Het vuilnis buiten zetten of een doekje door het huis halen is zo gebeurd. Wanneer je alles opspaart tot het weekend ben je er zomaar een paar uur aan kwijt. Door elke dag iets te doen ben je op je vrije dagen ook écht vrij!

4. Maak schoonmaken leuk voor jezelf

Schoonmaken wordt nooit je lievelingsbezigheid, maar je kan het wel opleuken! Kijk tijdens het afwassen bijvoorbeeld een serie of zet keihard de muziek aan. Het schoonmaken gaat dan ook een stuk sneller!

5. Zoek een schoonmaker

Wij studenten zijn vaak liever lui dan moe. Heb je echt geen zin om je huis schoon te houden, maar wil je wel een schoon huis? Zoek dan gewoon een schoonmaker. Vooral als je huisgenoten hebt kun je de kosten prima delen!

Meer studentennieuws

Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden