← Terug naar overzicht

Top 4 studies met de grootste kans om rijk te worden

Bij het kiezen van een opleiding is het erg belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Studeren gaat nou eenmaal makkelijker als het onderwerp je boeit. Toch is ook niet onbelangrijk wat je later gaat verdienen. Wil jij weten met welke studies je een grote kans hebt op een goedbetaalde baan? Lees dan snel verder!

1. Tandheelkunde

Om tandarts te worden volg je eerst de universitaire bachelor van 3 jaar met aansluitend de master van 3 jaar. Hierna kan je aan het werk als tandarts en 5 jaar na je studie verdien je gemiddeld €4.200 netto per maand. Ben je na 6 jaar nog niet uitgestudeerd? Specialiseer je dan en studeer bijvoorbeeld door tot kaakchirurg om nog meer te verdienen.

2. Geneeskunde

Op de tweede plek staat de universitaire opleiding Geneeskunde. Deze opleiding duurt echter wel erg lang en is duur. Daartegenover staat dat je 5 jaar na je afstuderen gemiddeld €4.100 netto per maand verdient. En als chirurg loop je helemaal binnen: je kan dan zelfs €15.000 netto per maand verdienen!

3. Technische studies

Nederland heeft veel technische bedrijven, maar een tekort aan hooggeschoolde technici. Met technische studies op hbo- en wo-niveau kun je daardoor veel verdienen! Met de hbo-opleiding Civiele techniek verdien je anderhalf jaar na je studie gemiddeld €2.700 netto per maand. Met een technische wo-opleiding verdien je gemiddeld 5 jaar na je studie zelfs €3.800 netto per maand.

4. Informatica

Zowel op hbo- als wo-niveau is dit een studie waarmee je veel kan verdienen. Als afgestudeerde hbo-er verdien je na anderhalf jaar gemiddeld €2.600 netto per maand. Een ander voordeel is dat tijdens deze studie veel studenten al een baan aangeboden krijgen. Dit komt, doordat er een tekort is aan informaticadeskundigen. Het is dus de perfecte studie om goed te verdienen en je geen zorgen te maken over een baan.

Ben je nu vastberaden om een van deze studies te volgen en een rijke tata te worden? Zoek dan eerst uit hoeveel jaar deze opleidingen duren en hoeveel ze kosten! Nieuwsgierig naar alle opleidingen in deze studentenstad? Check even onze pagina: studeren

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden