← Terug naar overzicht

Tips voor een overzichtelijker leven

Rust, ritme en regelmaat. De drie factoren die goed zijn voor een baby, maar ook als je ouder bent kan het prima van pas komen. Je kent het wel, je hebt tentamenweek en bent veel te laat begonnen. De dag voor je tentamen leer je dag en nacht door, vergeet je te eten en te douchen en zit je uiteindelijk als een verloren kind achter je tentamenpapier. Waar je dat overzicht nog had tijdens het begin van de periode, ben je het nu volledig kwijt. Deze tips maken je leven iets overzichtelijker, doe er je voordeel mee!

Plannen = scheelt stress

Goed plannen! Het is echt niet altijd makkelijk, maar het scheelt je zoveel stress. Koop een agenda en schrijf hem gewoon helemaal vol met alles wat je moet doen. Van koken tot naar de sportschool en van leren tot avonden doorhalen in de kroeg. Zo kom je gegarandeerd niet in tijdnood en passen leuke dingen ook prima in je planning.

Opgeruimde omgeving

Chaos om je heen, betekent chaos in je kop. Neem dus gewoon de tijd om je huis en kamer op te ruimen. Als je één keer alles perfect aankant maakt, is het daarna een kwestie van bijhouden. In een opgeruimde omgeving presteer je beter en ben je gelukkiger. Neem dat nou maar van mij aan.

Uitstelgedrag... 

Doe niet aan half werk, niets frustrerender dan de helft van je verslag al te hebben gemaakt en die andere helft laten liggen voor een ander moment. Ook al doe je er afstand van, het blijft in je hoofd zitten. Je blijft aanhikken tegen die paar regels die je nog moet tikken. Maak het gewoon af, dat half uurtje kan er echt nog wel bij. Kun je daarna met een leeg hoofd series gaan kijken. Dat uitstelgedrag gaan we niet meer doen dus!

Het woord 'nee' is oké

En de laatste tip van de dag, zeg gewoon eens nee! Je hoeft echt niet naar iedere verjaardag, je hoeft echt niet altijd in te vallen als je collega een date heeft en ook tegen een dagje winkelen met je moeder hoef je echt niet altijd ja te zeggen. Heb je geen tijd, geen zin of wat dan ook, zeg gewoon nee! Pas wel op dat je niet altijd nee gaat zeggen, dan hou je geen sociaal leven meer over ben ik bang.

Rest mij alleen nog te zeggen, succes ermee jongens! 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op