← Terug naar overzicht

Lowbudget citytrip naar Londen?!

Londen blijft ‘one of my favorites’. Afgelopen maand bracht ik weer een bezoekje aan deze Engelse hoofdstad en ja ‘weer’, want ik heb het geluk dat de vader van mijn vriend woont in deze geweldige stad. Een familietrip is dus vaak een goed excuus voor een weekendje Londen! Wat mij opvalt is dat Londen vaak geassocieerd wordt met ‘duur’. Ik zal niet ontkennen dat deze stad flink prijzig kan zijn, maar als regelmatige bezoeker heb ik ook een andere kant van Londen ontdekt. Nieuwsgierig? Lees snel verder voor 5 onbekende & bekende lowbudget highlights in Londen die je niet mag missen!

SKY GARDEN – een fantastisch ‘gratis’ uitzicht over de stad

London Eye move over, Sky Garden is the place to be! Oké, natuurlijk heeft het gigantische reuzenrad waarmee je over heel de stad uitkijkt zijn charmes, maar van de entreeprijs wordt je niet vrolijk.. Een goed alternatief? Sky Garden. Dit reusachtige gebouw, door Londenaren zelf ook wel ‘Walkie Talkie’ genoemd (Google het en je begrijpt het), biedt gratis toegang tot de 35ste etage. Eenmaal bovenaan waan je jezelf in een tropische binnentuin met uitkijkpunt over heel Londen. Enige nadeel: deze bezienswaardigheid is erg populair en heeft een beperkte capaciteit. Ruim van te voren reserveren is een must! Reserveren kan via de website van Sky Garden.

Borough Market - foodlovers eat your heart out!

Borough Market is een authentieke foodmarket gelegen in hartje Londen. Geen appel ligt verkeerd, de stallen liggen vol met de meest exotische fruit/groentesoorten, de vibe door de historische uitstraling van het pand is fantastisch, het eten van de kraampjes is subliem & goed betaalbaar. Do I need to say more?

SHOREDITCH – hip & happening wijk

Google ‘hippe wijken in Londen’ en Shorditch verschijnt op je beeldscherm. Je zult dan ook begrijpen dat mijn verwachtingen voorafgaand het bezoek aan deze wijk nogal hoog waren. Ik bezocht deze wijk op een bruisende zaterdagavond en was meteen verrast door de relaxte sfeer. De wijk heeft een ‘arty’ sfeer door de vele muren met graffiti en overal vind je barretjes en restaurants. Hou je van tot laat tafelen, cocktails drinken en het nachtleven, dan is deze wijk zeker een aanrader! Insider tip: Wij bezochten de tapasbar ‘Brindisa’ en waren hier erg positief over. Bij Brindisa kun tot laat tafelen & heerlijke cocktails en sangria drinken!

NOTTING HILL – ultieme Engelse sfeer & romantische hotspot

Notting Hill is misschien wel de bekendste wijk van Londen en niet voor niets! Ondanks dat ik deze wijk al tig keer heb bezocht, sla ik hem nooit over tijdens mijn citytrip. De combinatie van de witte huizen, veel groen, leuke winkels en eettentjes maakt dat Notting Hill zo een leuke spot is. Afgelopen keer had ik extra veel geluk: ik bezocht de wijk in de beste tijd van het jaar, namelijk de kerstperiode! Een klein nadeel: meer mensen zij fan van deze wijk, waardoor je de romantische straatjes wel moet delen met veel anderen, maar believe me het is de moeite waard!

EMIRATES AIRLINE – een kabelbaan gebruiken als openbaar vervoer?!

Geen bus, trein of metro, maar de kabelbaan om van A naar B te komen? Londen heeft het! De kabelbaan loopt over de Theems van Greenwich tot Royal Docks. Je moet er een klein stukje het centrum voor uit, maar dan heb je ook wat ;) Een ritje op deze kabelbaan kost slechts £4,30 en met een Oystercard (lees: engelse ov-chipkaart) is een ticket nog maar £3,20!

Extra tip: openbaar vervoer in Londen

De Oystercard is verreweg de meest goedkope manier van reizen met openbaar vervoer in Londen. Je kunt per dag maar tot een bepaald maximum verbruiken, de ritjes erna zijn gratis (bij zone 1 & 2 varieert dit tussen de £8,00 (in de spits) of £6,60 (buiten de spits) per dag. Je kunt er een aanschaffen bij een servicepunt op een station en aan het eind van je bezoek, krijg je bij het inleveren de aanschafprijs van ongeveer £7,00 weer terug.

Wanna read more from me? Ik ben alweer ready voor mijn volgende citytrip: Lissabon! Binnenkort verschijnt hierover weer een nieuw artikel, dus stay tuned.

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden