← Terug naar overzicht

5 redenen waarom wij kerst NIET leuk vinden...

De decembermaand is aangebroken: het moment waar menig kerstfan het hele jaar op wacht. Toch zijn er veel redenen waarom 'the most wonderful time of the year'  helemaal niet altijd even leuk is. Verlopen bij jou deze dagen ook altijd weer volgens hetzelfde (kerst)liedje? 

1. Verplichtingen

Eerste kerstdag: kerstontbijt, kerstbrunch, kerstborrel, kerstdiner. Tweede kerstdag: kerstontbijt, kerstbrunch… Het is een wonder dat je nog uit bed komt na al die verplichtingen.

2. Je ouders worden lam

Je zit ergens in een boerendorp bij je tante die je eens per jaar ziet en besluit het op een zuipen te zetten. Tot je zusje je aanstoot en wijst naar je ouders. Een uur later zitten je ouders katjelam op de achterbank Mariah Carey mee te zingen en zit jij achter het stuur.

3. Het is niet te vreten

Dat lekkere kerstdiner waar jij je zo op had verheugd is eigenlijk gewoon ruk. Resultaat: na het diner haal je in je nette pak maar een burger bij de Mac.

4. Je gaat uit eten

Je familie doet het dit jaar eens helemaal anders: jullie gaan uit eten met kerst. Daar aangekomen blijkt het een lopend buffet te zijn en sta je op je hakken in de rij voor een plak zalm.

5. Je bent de oppas

Je oom en tante verheugen zich al de hele week op jouw komst. Als jij er bent kan je namelijk mooi op je neefjes en nichtjes passen. Ben je eindelijk het huis uit, zit je nog aan de kindertafel.

Oké, natuurlijk zijn deze dagen niet alleen maar ronduit verschrikkelijk, daarom coming soon: waarom we (stiekem) wel van kerst houden  ;) 

WANT MORE? We hebben laatst ook een artikel geschreven over onze haat/liefde verhouding met het koudste seizoen van het jaar: ✳✳ de winter ✳✳

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden