← Terug naar overzicht

'How to': een kerstdiner met je huisgenoten te organiseren

Sla je kerst met je familie dit jaar een keertje over? Zoals ik eerder in het blog '5 redenen waarom wij kerst niet leuk vinden' schreef: we begrijpen het helemaal! Het kerstdiner helemaal overslaan is natuurlijk ook niet de bedoeling… Lees daarom hier 4 tips om een kerstdiner met je huisgenoten te organiseren!

1. Wie schuift er aan?

Beperk per huisgenoot hoeveel mensen ze mogen uitnodigen. Houd hierbij rekening met de grootte van je fusie, het aantal zitplaatsen en de tijd die jullie aan koken willen besteden. (Voor 20 man een leuk kerstdiner koken kost namelijk tijd. VEEL TIJD.)

2. Stel een makkelijk menu samen

Lekker eten hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Bereid het menu daarom goed voor en kies voor dingen die niet veel bereiding nodig hebben. Ook is het handig om recepten uit te kiezen die je een dag van te voren al klaar kunt maken. Een andere budget- en tijdvriendelijke optie is om iedereen iets mee te laten nemen. Als je hiervoor kiest is het handig om een overzichtje te maken van wie wat meeneemt. Je wil natuurlijk niet opgezadeld zitten met 15 dezelfde gerechten.

3. Verdeel de kosten

Het is natuurlijk het allerleukste om als bijna-helemaal-volwassene de kosten alleen onder je huisgenoten te verdelen. Een andere optie is om alle kosten te verdelen onder alle genodigden. Als je voor een van deze opties kiest probeer dan alle ingrediënten en drank zo goedkoop mogelijk in te slaan. (Pluspuntje: je verliest dan ook nog wat extra calorieën door van supermarkt naar supermarkt te fietsen!)

4. Decoratie

Voor jullie kerstdiner wil je natuurlijk ook een echte kerstsfeer in je studentenhuis. Laat hiervoor de dure decoratie en afgezaagde kerstballen even staan en ga zelf aan de slag! Met wat karton, lint en glitter in kerstkleuren kom je al een heel eind. Haal bijvoorbeeld een stuk zilverkleurig karton en knip hier sterren uit die je over de tafel verspreid. Lege glazen potten mayo of appelmoes zijn top om theelichtjes in te doen. (Je moet ze dan natuurlijk wel even goed afwassen en het etiket eraf halen.) Doe er een kerstachtig lint om en klaar is je tafeldecoratie!  

Meer studentennieuws

studentenkamer
tv top 5
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden