← Terug naar overzicht

STRAATVRAAG: waarom moeten we massaal in Delft gaan wonen?

In deze rubriek zijn we op zoek naar de beste, leukste en fijnste stad om te wonen. Deze maand is de stad Delft aan de beurt. De 22-jarige Anouk, beantwoordde enthousiast onze vragen over haar geliefde Delft.

Hoe ben je in Delft beland?

Ik kom uit de buurt van Delft en ben hier eigenlijk een beetje blijven hangen. Ik heb hier een grote, hechte vriendengroep en kon geen redenen bedenken om niet in Delft te gaan wonen. Mijn studie volg ik in Leiden, maar dat is gelukkig goed te bereiken met het OV. Behalve als er sneeuw ligt natuurlijk.

Hoe heb je een kamer gevonden?

Ik heb met mijn huidige kamer heel veel geluk gehad. Hij kwam toevallig op mijn pad via de ouders van een vriendin van mij. Ik ben nu wel op zoek naar iets anders, maar dat is wel wat lastiger. Ik ben niet lid van een vereniging, dus ik zoek nu vooral op gratis websites. Ik laat ook aan iedereen die ik ken weten dat ik op zoek ben, omdat je de betere kamers vaak via je netwerk kunt regelen.

Wat zijn jouw lievelingsplekken in Delft?

Op het gebied van koffie is mijn favoriet Kek op de Voldersgracht. Je hebt er heerlijke koffie en ook onwijs leuke dingen voor je kamer. De sfeer daar is ook heel relaxed met een hip interieur. Voor de lekkerste broodjes van Delft moet je bij slagerij Leo van Vliet zijn (of in de mond van de Delftenaar: broodje Leo). Vooral de rosbief is erg lekker en alle broodjes zijn ook goed betaalbaar. In het weekend ben ik vooral te vinden in de Kromstraat. Hier zitten heel veel kroegen en ook de enige discotheken van Delft (Ciccionina en Steck).

Maar, waarom moeten wij nou in Delft komen wonen?

Delft is een hele oude stad, maar er wonen heel veel jonge mensen. De TU zit hier, dus ieder jaar komt er weer een nieuwe lichting studenten naar de stad. Hierdoor is er ook altijd wel wat te doen. Verder voelt Delft niet echt als een stad, maar meer als een dorp. Het is niet zo groot dus als je een biertje in de stad drinkt kom je altijd wel iemand tegen die je kent. Qua locatie is het ook top, omdat je bij veel andere grote steden in de buurt zit. Met het OV zit je zo in Leiden, Rotterdam en Den-Haag. 

Wij zijn om! Wie van jullie wilt er ook in Delft wonen? 

Meer studentennieuws

zomerse recepten
Flatlay van een feesttafel met versieringen
Abonneren op

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

  • We bieden je een eigen profiel pagina, waar al jouw geschreven blogs op komen te staan;
  • Je kunt via ons regelmatig naar evenementen, uit eten bij restaurants en producten of diensten testen;
  • En je krijgt een leuke vergoeding per geschreven blog;

Junior Content Creator worden