← Terug naar overzicht

Makkelijker geld verdienen bestaat niet!

Wil jij geld verdienen met je avondjes stappen? Doe dan mee aan dit onderzoek van TNO. Zoals je misschien hebt gemerkt heeft een fles wijn effect op je hersenpan. Maar hoeveel effect precies is wat ze onderzoeken. Ook als je niet of nauwelijks drinkt kan je deelnemen.

Je hoeft enkel de app te downloaden en drie keer per week twee vragen te beantwoorden. Na vier weken krijg je een aantal online cognitietesten. Hierna krijg je 20 euro op je bankrekening gestort. Wanneer je een jaar later weer meedoet storten ze 30 euro. Natuurlijk zullen je ouders niets te weten komen van je alcoholgebruik! Het onderzoek is volledig anoniem.  

Direct aanmelden

Cognitie en alcohol

There aint no party like an alcoholic party..!  Een uitspraak waar de meeste het mee eens zijn. Toch heeft het drinken van alcohol een aantal nadelen. Een hiervan is dat je cognitieve vermogen achteruit gaat. De relatie tussen alcohol en dit cognitieve vermogen is waar TNO onderzoek naar doet. Het cognitieve vermogen is het vermogen om te redeneren, waar te nemen en te onthouden. Aangezien ons dit niet weerhoud om te drinken. Hieronder twee essentiële tips. 

1. Wissel je vino of biertje af met water (dit werkt echt)

Alcohol droogt je uit. Als je tussendoor water drinkt blijf je beter gehydrateerd. Hierdoor blijven je hersenen beter werken. Sneuvel je minder snel. En is de kans groter dat je nog weet hoe je thuis bent gekomen :)  

2. Ontwijk die shotjes (or take a break..)

De een is gek van Sambuca. De ander wordt blij wanneer zout en citroenschijfjes boven tafel komen. Helaas zijn shotjes erg verraderlijk. Wanneer je de een achterover hebt gegooid, staat de ander alweer klaar. Bij shotjes komt de klap vaak later. Waardoor je opeens erg dronken kunt zijn. Wil je dit voorkomen? Laat die shotjes dan staan. Of neem tussendoor even pauze. De volgende dag zal je daar blij mee zijn! 

Voor meer informatie over het onderzoek bezoek je de website van TNO. 

Ook blogs schrijven? Word Junior Content Creator!

Vind jij het leuk om te schrijven over jouw studentenleven? Word dan Junior Content Creator bij Delft Studentenstad!

Junior Content Creator worden

Like onze Facebookpagina! En blijf op de hoogte van alle studenten updates!

Meer studentennieuws

Instagram
Abonneren op